Április 27. - 2018.04.27
Április 27.

Emmanuel Macron amerikai látogatásakor próbálta meggyőzni Donald Trumpot arról, hogy ne rúgja fel az Iránnal kötött atomalkut - a francia elnök azonban saját környezetében sem lehet nyugodt, mivel erős társadalmi ellenállásba ütközött a munkajogi reformja kapcsán. Mindezek mellett arról sem derült ki sok konkrétum, hogy milyen keretek között jöhet létre a Macron-Merkel-tengely.

„Bár emelkedett az első generációs bevándorlók száma a merénylők között, de a támadások többségét továbbra is második generációs bevándorlók követik el. Ha feltételezzük, hogy ez a tendencia nem változik jelentősen, akkor a probléma forrása elsősorban nem a most érkező menekültekben keresendő.” - ez olvasható abban a tanulmányban, melyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontja tett közzé a napokban. Lehet-e ennek bármi hatása a populista és idegellenes szólamokra?

És a populista erőknél maradva annak is utánajárunk, hogy az elmúlt időszakban hogyan változott a közép-európai térségben e mozgalmak politikai pályája.

Eurózóna pénteken 13 órától Zentai Péterrel!
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Turák Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »