Hatalmas hegyomlás Észak-Korea fő atomkísérleti telepén - 2018.04.27
Hallgassa meg
Összeomlott a legfőbb észak-koreai nukleáris kísérleti telep. A Mantap-hegy gyomrába vájt alagútrendszer nem biztonságos többé.
Kínai szakértők szerint nem használható tovább Észak-Korea legfontosabb nukleáris teszthelyszíne, mert az atomrobbantások következtében összeroskadt a felette húzódó hegy. 

A kísérleti telep alagútrendszere, amit a Mantap-hegy belsejében alakítottak ki az omlások miatt veszélyessé vált. A radioaktív szivárgás veszélye is fennáll, ezért mostantól figyelni kell a területet – derült ki a Kínai Tudományos és Műszaki Egyetem geológusainak közzétett tanulmányából. 

A dokumentum új megvilágításba helyezheti Kim Dzsong Un észak-koreai vezető korábban tett bejelentését, miszerint Phenjan felfüggeszti nukleáris kísérleteit és rakétatesztjeit, továbbá bezárja nukleáris kísérleti telepét. A nyilatkozatot politikai elemzők korábban Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és a dél-koreai elnök április 27-ére kitűzött találkozójával hozzák összefüggésbe.

Csoma Mózes Korea-szakértő szerint az észak-koreai atomkísérletek politikai célt szolgáltak, így nincsen jelentősége annak, hogy beomlottak az alagutak. A Klubrádió Reggeli gyors című műsorában hozzátette, arról is ellentmondásos értesülések vannak, hogy mi is történt a kísérleti teleppel.
 
(Klubrádió/MTI/BBC)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Suba Krisztina
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »