Orbánék tervei miatt tüntettek Brüsszelben - 2018.04.26
Hallgassa meg
A Stop Soros törvénycsomag ellen demonstrál az Európai Unió székhelyén az Amnesty International. A szervezet emberi jogi szakértője a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, az Európai Parlament tagjainak tisztában kell lenniük azzal, hogy mi várható heteken belül Magyarországon.
Brüsszelben tüntetett délelőtt az Amnesty International, hogy így tiltakozzon a Stop Soros törvénycsomag ellen. Az esemény apropója, hogy az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi bizottságában, a LIBE-ben a hetes cikkely szerinti eljárás megindítását kezdeményező jelentéstervezetet tárgyalják. Ezen részt vesz Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Az EP tagjainak tisztában kell lennie azzal, hogy mi várható heteken belül Magyarországon – mondta a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában az Amnesty Inetrnational emberi jogi szakértője. Demeter Áron szerint tudniuk kell a képviselőknek azt is, hogy a magyar kormány orosz mintára akarja "kicsinálni" azokat a szervezeteket, amelyek időnként hallatják a hangjukat. 

Szerdán az EP költségvetés-ellenőrzési bizottsága (CONT) is komoly bírálatokat fogalmazott meg a magyarországi korrupciós helyzet kapcsán. A testület nagy többséggel szavazta meg a témával kapcsolatos véleményét. Az elfogadott szövegben kiemelték, hogy „a korrupció jelenlegi szintje, az államháztartás elszámoltathatóságának és átláthatóságának hiánya, illetve a nem támogatható kiadások vagy a finanszírozott projektek túlárazása hatással van az uniós források magyarországi felhasználására”, ez pedig sértheti az EU alapértékeit, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikkelye szerinti jogállamisági eljárás megindítása.

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője lesújtónak nevezte a jelentés megállapításait. A Klubrádió Reggeli gyors című műsorában cáfolta Szijjártó Péter külügyminiszter állítását, aki a dokumentum kapcsán kiváló gazdasági eredményeket emlegetett. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a visegrádi országok közül a magyar gazdaság teljesítménye a leggyengébb.
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Váradi Júlia
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »