Márki-Zay Péter: igenis lesz elszámoltatás - 2018.04.21
„Lesz új ellenzék, ti vagytok az új ellenzék. Egyetlen pártnak sincs százezer tagja. Ti mindannyian részt vehettek az új ország építésében” – így fogalmazott Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere a mai budapesti tüntetésen. Mint mondta, „A történelem bebizonyította, hogy egyetlen elnyomó rendszer sem tart örökké, és még az sem biztos, hogy a bukásához négy évet kell várni”.
Márki-Zay azt mondta nem tudunk változtatni ezen a választási eredményen. Mi itt vagyunk, és itt is maradunk. A vereség ellenére tudnunk kell, hogy ami nem öl meg, az megerősít”. Új ellenzéket követel.
Azt mondta, ez a rendszer nem demokrácia.A választáson ez nemcsak nekünk, hanem az EBESZ számára is világossá vált. Ahogy a hódmezővásárhelyi győzelem, úgy az április országos vereség is megmutatta, hogy csak a teljes nemzet összefogásával van esélyünk leváltani ezt a kormányt. Egy egységes ellenzéket kell megalakítani.

Márki-Zay Péter közölte, „Harcolni fogunk mind a 106 egyéni választókerületben, hogy mindenhol egyetlen esélyes ellenzéki jelölt legyen, harcolni fogunk a médiatúlsúly és a gyűlöletkampány ellen”. A politikus azt ígéri, hogy „igenis lesz elszámoltatás”.

Beszédében azt is kiemelte, a kastélyokat építő, egész társadalmi rétegeket megalázó politikusok félhetnek attól is, hogy éppen azok telepítenek be tízezer számra migránsokat, akik éppen őket riogatták ezzel.
„Lehet, nem kell négy évet várni, hogy ezt a kormányt megbuktassák” – mondja Márki-Zay Péter.„Ne kívülről várjuk a segítséget, a szabadságát minden nép csak maga vívhatja ki” – teszi hozzá. Az erőszakot hagyjuk meg csak a Fidesznek, a mi utunk a béke – mondja Márki-Zay.

Márki-Zay szerint a hatalom elkezdte kirúgni azokat, akik a tüntetésen voltak. Az ő dédapja is így vesztette munkáját a kommunizmus alatt. Megemlíti, hogy a kirúgottak is védelmet kapnak, mint Horváth András, a NAV volt munkatársa, aki most Hódmezővásárhely segít feltárni a korrupciót. „Nem félünk!” – kiabálja a tömeg.

Márki-Zay szerint a hatalom elkezdte kirúgni azokat, akik a tüntetésen voltak. Az ő dédapja is így vesztette munkáját a kommunizmus alatt. Megemlíti, hogy a kirúgottak is védelmet kapnak, mint Horváth András, a NAV volt munkatársa, aki most Hódmezővásárhely segít feltárni a korrupciót. 

A tömeg azt kiabálja, „Nem félünk!”.

 (Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Arató András
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »