A civilekről, a szabad sajtóról is beszéltek a tüntetésen felszólalók - 2018.04.21
A szervezők szerint százezres tömeg gyűlt össze a mai budapesti tüntetésen. A tömeg a Kossuth térről indult és az Erzsébet-híd pesti hídfőjéhez vonult, ahol a beszédeket tartották. Gulyás Balázs az egyik szervező a színpadon azt mondta, sokan vagyunk és sok problémája van Magyarországnak, szerinte a kormány ahelyett, hogy az ország problémáit oldaná meg, inkább a civileket vegzálja.
Mint mondta, meg fogjuk védeni a civileket. Gulyás Balázs után Móra Veronika az Ökotárs igazgatója szólalt fel. Azt mondta, azért dolgoznak a civilek, hogy egy olyan Magyarországon lehessen élni, ahol senkit nem nyomnak le. Az új parlament éppen egy olyan törvényt akar elfogadni, amely a civil szervezeteket akarja lenyomni.Mindig ott kell lenni, ha valamelyikünket megtámadják. „A demokráciát a hétköznapokban tudjuk felépíteni, kezdjük el megcsinálni” – tette hozzá Móra Veronika.

Unyatyinszky György a Magyar Nemzet volt újságírója is beszédet mondott, úgy fogalmazott,azért beszél, mert írni már nem tudna. Azt mondja, a kormány által teremtett sajtóviszonyokban a hirdetők és olvasók megfélemlítése sikeres volt, a lap csaknem 180 munkatársa nem tudja elmondani, hogy ki lopott, ki vásárolt szavazatokat, ki akar megfélemlíteni. Bejelentette azt is, hogy szerveződik egy országos újságírói hálózat. Az újságíró arra kérte a hallgatóságot, hogy szerveződjenek, erősítsék meg a szakszervezeteket, és ne várjanak a pártokra.

Szentesi Éva rákellenes aktivista videóüzenetben mondta el beszédét, azt mondta, azért nincs jelen, mert a kormány szerint takarítania kell otthon. Szentesi szerint a Fidesz rosszabb, mint a rák. Mint mondta, a gyűlöletkeltésnél, a félelemnél, az ország kettészakításánál nincs rosszabb.

Khalid Artúr színművész is videóüzenetet küldött, azt mondta, hogy április 8-a őt megfektette, nem akarta elhinni az eredményt. Úgy érezte, hogy vége a világnak, többé nem nyilvánít véleményt. “De rájött, hogy Ő erre alapvetően képtelen”. Azt üzente, hogy no para.

A tüntetésen lejátszották a Wellhello zenekar egyik számát is, melyet letiltottak a Petőfi rádióban, amiért egy adásban Soros nevével poénkodott.

Gyetvai Viktor diáktüntető is beszédet mondott, szerinte kiderült, hogy a múlt hét nem egyszeri megmozdulás volt. Van tehát remény Magyarországon. Úgy fogalmazott, „Ti írjátok a történelmet és ez a mostani tüntetés is benne lesz a könyvekben. Egy hete többen voltunk, mint 1956-ban. Gyetvai szerint a változás az utcán kezdődik, de nem ott ér véget. Gyetvai szerint tanulni kell Orbán hibájából: nem lehet ketté osztani az országot. Egyesíteni kell azt. Követelhetünk Orbán Viktortól sok mindent, de a demokráciát nem. Azt nem tőle fogjuk megkapni, azt nekünk kell elintéznünk – fogalmazott.

Videóban játszották le Gálvölgyi János és Hernádi Judit videóüzenetét is. Gálvölgyi János azt mondta, ő szabad országban szeretne tevékenykedni.Hernádi Judit hiszi, hogy egyre többen lesznek és van remény.

Ezt követően Homonnay Gergely az egyik szervező és tanár a közmédia manipulációiról és az arra költött 80 milliárd forintról, valamint Rogán Antal propagandaminiszterről beszélt. Azt üzente Rogán Antalnak, aki a múlt heti tüntetést bolhacirkusznak nevezte, hogy a bolha csípése igen kellemetlen. Közölte azt is, hogy a Fidesz sáskaként rabolja le az országot, és hozzátette meg kell szüntetni az MTVA-t.(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bencze József
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »