Sztrájkra készülnek az egészségügyi dolgozók - 2018.04.20
Hallgassa meg
Kivárják, hogy az új kormánynak mi a terve az egészségügyi és szociális ágazattal, de ha nem tesznek érdemi lépések az elvándorlás megállítására, sztrájkolni fognak – erről beszélt a Klubrádiónak a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke. Soós Adrianna szerint továbbra is sokan tervezik, hogy elhagyják a szektort, ami egyre több helyen fog osztály-összevonáshoz és kórház-bezáráshoz vezetni.
Ennek megállítása érdekében 50 százalékos béremelést, és a munkakörülmények javítását kérik. Az egészségügyi érdekvédelmi szervezet elnöke hozzátette, elkezdtek készülni egy lehetséges sztrájkra, és ha az látják majd, hogy az új kormány például a jövő évi költségvetés tervezésekor nem tesz lépéseket az egészségügyért, élni fognak a munkabeszüntetés lehetőségével.

Soós Adrianna korábban az ATV-nek azt mondta, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke elmondta főleg az ország nyugati felében okoz gondot a nővérhiány, ugyanis onnan az ápolók átjárnak Ausztriába dolgozni. Így fordulhatott elő, hogy a győri Petz Aladár kórházban össze kellett költöztetni a betegeket annyira kevés a nővér. Országosan nagyjából 20-25 ezer dolgozó hiányzik az egészségügyből.

(atv.hu/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Nemes Nagy Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »