Megszűnhet az Országos Bírósági Hivatal - 2018.04.22
Hallgassa meg
Megszűnhet az Országos Bírósági Hivatal –értesült a 444.hu. Forrásuk szerint a magyar igazságszolgáltatás irányító szerve az igazságügyi minisztérium alá tagozódhat be. Az OBH –t 2012 –es alapítása óta Handó Tünde vezeti, aki az internetes portál szerint még megtorpedózhatja az állítólagosan tervezett lépést. Jelenleg az Országos Bírósági Hivatal dönt például a bírósági vezetők kinevezéséről és a bíróságok ügyelosztási rendjéről is, így közvetve arra is befolyásuk lehet, hogy egy-egy ügyet melyik bíró tárgyalja.
A kormányzatnak már eddig is mindent elkövetett, hogy a bírói hatalmi ágat maga alá gyűrje, és ha valóban ilyen szervezeti átalakításokat terveznek, még nagyobb jelentősége lesz, hogy a bírók személyükben függetlenek maradjanak, és szakmai alapon hozzanak döntést – így látja a Klubrádiónak nyilatkozó korábbi bíró. Sándor Zsuzsa szerint az Országos Bírói Hivatal is csak egy látszólag független intézmény, vagyis igazából nem a hatáskörök áthelyezése lehet új probléma, hanem az, ha még intenzívebben próbálják majd személyesen a bírókat és azok szakmai előmenetelét gátolni. Hozzátette, a kétharmad birtokában a Fidesz gyakorlatilag bármikor bármilyen átalakítást véghez vihet.

(444.hu/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Halper László
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »