Ma délutánig nyújtják be választási kifogásaikat az ellenzéki pártok - 2018.04.17
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Az MSZP, a Demokratikus Koalíció, valamint a Jobbik is a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul jogorvoslatért a 106 egyéni körzetben tapasztalt furcsaságok miatt. A kifogásokat ma délutáni 4 óráig lehet továbbítani a választási szerveknek.
A szocialisták mind a 47 olyan körzetben élnek a jogorvoslat lehetőségével, ahol nem az általuk is támogatott ellenzéki jelölt nyert. Egy helyen újraszámolást, a többi körzetben megismételt választást kérnek. A párt szóvivője, Budai Bernadett a Klubrádiónak azt mondta, minden választókörzetben volt olyan történés, amely visszaélésre ad gyanút.

A DK is új választásokat akar abban a 40 körzetben, ahol a szocialistákkal kötött megállapodásuk értelmében Gyurcsány Ferencék állíthattak jelöltet, de végül nem győztek. A párt leendő képviselője Arató Gergely a Klubrádiónak azt mondta, jó néhány kifogásolható dolgot tapasztaltak azokban a körzetekben, ahol a DK jelöltjei indultak, ezért fordultak az NVB-hez.

Az LMP szerint meg kell ismételni a választást a budakeszi körzetben, ahol Szél Bernadett, a párt társelnöke kevesebb mint 300 szavazattal kapott ki a Fidesz jelöltjétől. Kanász Nagy Máté szóvivő a Klubrádiónak azt mondta, a választási bizottsághoz fordulnak, mert szerintük komoly kifogások merülhettek fel a választás tisztaságával kapcsolatban. Többek között azt nehezményezik, hogy a választási bizottság a törvényi határidőn túl állapította meg a körzet végeredményét, és hogy a jegyzőkönyvekkel sem volt  minden rendben.

A Jobbik is több felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, de a ma délutáni, 4 órás határidőig várhatóan újabb helyeken támadják majd meg a választás eredményét.

Bízik a választási testületek jogszerű, tisztességes döntéseiben a Helsinki Bizottság munkatársa, aki tagja a Nemzeti Választási Bizottságnak is. Fazekas Tamás a Klubrádió reggeli műsorában azt mondta, minden ügyet egyedileg kell elbírálni.

(nepszava.hu/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Hamvas Dániel
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »