Frakciószövetségként ülhet be a parlamentbe az MSZP-Párbeszéd-MLP trió - 2018.04.16
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Alakuló ülést tartanak és frakcióvezetőt választanak az MSZP parlamenti képviselői szerdán. A tárgyalásra meghívták a szövetséges Párbeszéd és Magyar Liberális párt leendő képviselőit is, akikkel frakciószövetségben politizálnak majd a Parlamentben - mondta el a Klubrádiónak Tóth Bertalan.
A szocialisták jelenlegi frakcióvezetője közölte, a képviselőcsoport új vezetőjét a leköszönt elnökség javaslatára választják meg, ez alapján várhatóan ő marad a frakció első embere. A frakció többi vezetőjét, illetve a parlamenti tisztségviselőket majd csak az Országgyűlés megalakulása után választják meg.

A Párbeszéd még nem döntött a parlamenti politizálás formájáról - mondta el a Klubrádiónak a párt leendő képviselője, Tordai Bence, aki szerint az ellenzéki politizálás fókusza nem a Parlament, hanem az utca lesz. Hozzátette, mivel ki van tiltva a Parlamentből és Képviselői Irodaházból, elvileg nem tud részt tud venni a szerdai ülésen.

A Magyar Liberális Párt leendő parlamenti képviselője továbbra is együttműködést tervez az MSZP-Párbeszéd szövetséggel. Bősz Anett Utóbbi tömörülés politikusaként egyedül Bősz Anett jutott mandátumhoz. Mint a Klubrádiónak elmondta, mindenkiben van szándék fenntartani a választások előtt kialakult együttműködést, ugyanakkor kérdés, ez milyen formában valósul majd meg.

Az MSZP-Párbeszéd húsz mandátumot szerzett az április 8-i országgyűlési választáson. A húsz politikusból 16 szocialista, három a Párbeszéd tagja, egy pedig a Magyar Liberális Párté.

(MTI/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Fon Gabi
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »