Száz településen maradhat el a lomtalanítás - 2018.04.16
Ideiglenesen felfüggeszti a szolgáltatást az általa ellátott településeken a Zöld Híd B. I. G. G. Nonprofit Kft. A gyűjtőautóik leromlott állapotára hivatkoznak.

A Zöld Híd B. I. G. G. Nonprofit Kft. tavaly év elején 53 település 40 ezer háztartását csatolta hozzá korábbi hulladékgazdálkodási rendszeréhez, így most 99 településen dolgozik. 43 gyűjtőautójuk van, amelyek közül 13-at bérelnek. A saját autóik átlagosan 11 évesek, rossz állapotban vannak, elhasználódásukat pedig gyorsította, hogy minden évben április 1-jétől november 31-ig sokszor napi 14-16 üzemórát dolgoztak, két műszakban – közölte a Világgazdasággal a cég megbízott ügyvezető igazgatója.

Gyenes Szilárd azt is írta a lapnak, hogy a járművek felépítményeinek javítása speciális feladat, de alig van erre szakosodott és felkészült műhely. Ennek, illetve a szűkösebb anyagi lehetőségek ellenére a cég tavaly mégis felújíttatott nyolc autót, még ennyi teljes, további négy pedig részleges felújításra vár. Az utóbbi 12 autó csökkentett kapacitással tud hulladékot gyűjteni. A lomtalanításkor viszont éppen ezekre a berendezésekre van a legnagyobb szükség a begyűjtött tárgyak mérete, súlya és tömörsége miatt.


A lomtalanítást azért kell felfüggeszteni, mert ha az eleve korlátozással használt autók használhatatlanná válnak, a rendszeres vegyeshulladék-gyűjtés kerülne veszélybe.(vilaggazdasag.hu)

 


 

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Rózsahegyi Gábor
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »