Hátralép a tárgyalóasztaltól az LMP - 2018.03.20
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Befejezi az eddigi, teljes ellenzéki együttműködést szorgalmazó kezdeményező munkát az LMP – ezt a párt társelnökei jelentették be délután. Szerintük a párt mindent megtett azért, hogy mind az MSZP-vel és szövetségeseivel, mind pedig a Jobbikkal egyezségre jutva egy-egy ellenzéki jelöltet találjanak mind a 106 egyéni választókörzetben. Ez azonban nem valósult meg.
Szél Bernadett szerint az ellenzéki párttömbök még nem értették meg a szavazók akaratát, és nem tanultak a hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelemből, ami a teljes együttműködés szükségességét bizonyította. 

Az LMP miniszterelnök-jelöltje a hétfő esti Vona Gáborral folytatott megbeszéléséről elmondta: miután a Jobbik ragaszkodik ahhoz, hogy mind a 106 egyéni választókerületben saját jelöltet indítson el, ezért egyelőre nem jutottak közelebb ahhoz, hogy a kormányváltás érdekében megegyezést kössenek. Hozzátette: egyedül a DK-val nem lát esélyt a megegyezésre, miután Gyurcsány Ferenc pártja nem enged abból, hogy a Jobbikkal semmilyen egyezségre sem hajlandó lépni. Így az LMP a DK-val lezártnak tekinti az egyeztetést.

A párt mindennek ellenére nem zárkózott el teljesen a további egyeztetésektől. Nem rúgták fel a tárgyalóasztalt, csak kicsit hátrébb álltak tőle - fogalmazott a Klubrádiónak az LMP társelnöke. Hadházy Ákos azt mondta, szeretnének most az együttműködési kérdéseken kívül mással is törődni, de előfordulhat, hogy tesznek majd további lépéseket, illetve reménykednek abban, hogy adott esetben a többi ellenzéki párt is mer innovatív lépéseket tenni. 

Nem adja fel az LMP-vel való megállapodást a Demokratikus Koalíció. A párt alelnöke Molnár Csaba elmondta, ők kezdeményezik a tárgyalást és már szerdán újra leülnének a zöldpárttal.

"Szomorúan tudomásul veszem az LMP mai döntését, hogy nem kívánnak tárgyalni a demokratikus pártokkal a választási együttműködésről. Akkor nélkülük kell győznünk" – reagált Facebook-oldalán az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely azt írta, ma tárgyalásra hívta az Együtt és a Momentum vezetőit, és érdemi ajánlata van a számukra.

Az Együtt elnöke, Juhász Péter szintén a Facebook-on jelezte, ott lesz a holnapi egyeztetésen.

(Magyar Nemzet Online/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Dési János
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »