A termést is veszélyezteti a belvíz - 2018.03.19
Már gondot jelent a szántóföldeken a belvíz, mivel gondoskodni kell annak elvezetéséről - közölte a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke az MTI-vel. Vancsura József tájékoztatása szerint a téli időjárás visszatérésével, már olyan mennyiségben került víz a szántóföldekre, ami már országosan is gondot jelent. A belvizes területek nagysága megközelíti a 100 ezer hektárt.
Idén a vetések még nem kezdődtek meg, mert a termelők arra várnak, hogy kitavaszodjon. A helyzeten a talajt szárító böjti szelek és az idő felmelegítése segíthet – tette hozzá a szakember.

Több megyében működtetnek szivattyúkat a belvíz elvezetésére, amit a csatornákba való átemeléssel oldanak meg. A legjelentősebb belvíz Békés, illetve Csongrád megyében alakult ki, de az esőzések miatt az ország nagy részén a mélyebb fekvésű területeken összefolyások tapasztalhatók, és így több helyen is kialakultak a belvizes területek - mondta a GOSZ elnöke.

(MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Nagy Nikolett
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »