Pénzt ígért a Jobbik képviselője, ha az LMP-s visszalép - 2018.03.19
Hangfelvétel készült róla, ahogy Farkas Gergely, a Jobbik képviselője a választókerületében induló LMP-s jelöltet arról győzködi, lépjen vissza a javára, és pénzt is ajánl az LMP-s Midi Melániának, ha visszalép – írja az Origora hivatkozva az Index.
A felvételen a kiskunhalasi választókerületben (Bács-Kiskun 5.) induló Farkas azt fejtegeti, hogy minden szavazatra szüksége van, ezért szeretne az LMP-s visszalépését. Az LMP-snek ugyanis még annyi esélye sincs legyőzni a fideszes képviselőt, mint a jobbikos indulónak.

Midi Melánia viszont azzal hárítja el a kérést, hogy végigcsinálta az ajánlásgyűjtést, ráadásul megrendelte a plakátokat, szórólapokat, ami legalább 600 ezer forintos kiadás. Ezt egy jelölt tudja finanszírozni az államtól kapott 1 millió forintból, ám visszalépés esetén értelemszerűen nem jár ez a pénz. Farkas ennél a pontnál veti fel, hogy ha kifizetik, akkor visszalép-e. Midi erre zavartan nevetve jegyzi meg, hogy "ez kicsit azért erős volt".

A hangfelvétel valódiságát senki nem cáfolta, ugyanakkor az Origo cikke semmit nem árul el a készítés körülményeiről. Azt mindenesetre megjegyzi az Index cikke, hogy éppen ma, a nyilvánosságra kerülés napján ül le tárgyalni egymással az LMP és a Jobbik, hogy a legmagasabb szinten egyeztessenek a koordinációról.

"Bár eddig is sejtettem, a ma ellenem megindult lejárató kampány egyértelműen bizonyítja, hogy nagyon szoros lehet az állás jómagam és Bányai Gábor között a választókerületben. Ilyenkor szoktak ugyanis elindulni a negatív kampányok" – így reagált a cikkre a Facebook-oldalán Farkas Gergely.

A jobbikos képviselő szerint „egy laza, jó hangulatú beszélgetést” folytatott ellenfelével, ahol „vicces felvetésként” hangzott el a kérdése, és „a fideszes médiumok hazugságaival ellentétben a vesztegetés fel sem merül”. Hozzátette: ez még ilyen formában is hiba volt részéről, ezért elnézést kér.

(Origo/Index)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Józsa Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »