Karácsony: Budapesten nem működne a baloldal és a Jobbik összefogása - 2018.03.14
Hallgassa meg
Erkölcsi és taktikai szempontból is aggályos a Jobbikal való összefogás – erről beszélt Karácsony Gergely a Klubrádióban. Az MSZP-Párbeszéd pártszövetség miniszterelnök-jelöltje szerint nem szabad elfelejteni, hogy nem csak a Fidesz leváltása a cél. A Jobbik esetleges visszalépéseit követően pedig nem biztos, hogy a baloldalra szavaznának annak szimpatizánsai.
Nagyon szeretné, ha a magyar választópolgárok nem felejtenék el, hogy a választásokon nem csak az a cél, hogy megbukjon a Fidesz, hanem, hogy utána „legyen valami jobb” - mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd pártszövetség miniszterelnök-jelöltje. A Klubrádióban nyilatkozó politikus szerint ezt a mostani, „mindenki fogjon össze, csak bukjon meg a Fidesz” hangulatban is szem előtt kell tartani.

Karácsony Gergely főleg azoknak a választóknak címezte kijelentését, akik „tényleg demokráciát és igazságosabb világot szeretnének”.

Az ellenzéki jelöltnek rendkívül erős kételyei vannak azzal kapcsolatban, hogy nem csöbörből vödörbe lépne-e az ország, ha Orbán Viktor után Vona Gábor, a Jobbik elnöke lenne a miniszterelnök. Ne essünk bele abba a hibába, hogy minden mindegy, csak ne a Fidesz legyen. „Nem mindegy.” 

Karácsony Gergely szerint ez a Jobbikkal való kapcsolat erkölcsi vonatkozása, és vannak taktikai szempontok is. Hangsúlyozta, egyáltalán nem biztos, hogy ha az április 8-ai országgyűlési képviselőválasztáson egy jobbikos jelölt visszalép, akkor a szimpatizánsai a baloldalra adják majd voksukat. Az országban vannak olyan helyek, ahol a párt támogatói, jobikkos jelölt híján a Fideszre szavaznának. Budapesten szinte biztos, hogy így van – mondta.

Az MSZP-P miniszterjelöltje hozzátette, árnyaltan kell látni a dolgokat, ugyanakkor ő nyitott a tárgyalásra bárkivel, bármiről.
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Rózsahegyi Gábor
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »