Súlyos nemzetbiztonsági ügy lehet Kósa ezermilliárdos megbízása - reagált az ellenzék - 2018.03.13
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Hallgassa meg
A fideszes tárca nélküli miniszternek számot kell adnia a Magyar Nemzet által megszellőztetett ügyeltről, amely az ellenzéki pártok szerint felfoghatatlan korrupció, és a legsúlyosabb nemzetbiztonsági kérdésekhez tartozik.
A Magyar Nemzet birtokába került állítólagos hiteles közjegyzői okirat szerint hatalmas, 1300 milliárd forintnyi összeg kezeléséről kötött szerződést 2013-ban Kósa Lajos, aki arra kapott felhatalmazást, hogy megbízója képviseletében magyar államkötvényeket vásároljon a pénzből.

Kósa Lajosnak számot kell adnia az ügyletről, ami a legsúlyosabb nemzetbiztonsági kérdésekhez tartozik, ezért össze kell hívni a parlament Nemzetbiztonsági bizottságát - így reagált a Klubrádiónak a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke. Bodnár Zoltán szerint a nyomozó hatóság nagyon gyorsan megállapíthatja, hogy valódi dokumentumról van szó, vagy sem. A Liberálisok korábbi politikusa úgy vélte, felkeltheti a pénzmosás gyanúját egy ilyen ügylet, amiről a közjegyzőnek tájékoztatnia kellett a hatóságokat. A szakember azt mondta, hogy amennyiben valódi a dokumentum, valószínűleg ennyi pénz akkor sem volt a bank devizaszámláján, hanem Kósa Lajos maximálisan 4,3 milliárd euró értékben rendelkezhet az összegről.

Nem elképzelhetetlen nagyságrendű az okiratban szereplő pénzösszeg - véli az LMP társelnöke. Hadházy Ákos a Klubrádiónak felhívta a figyelmet arra is, hogy Kósa Lajosnak ezen felül is akadnak gyanús ügyletei.

Nem kételkedik a Magyar Nemzet által közölt okirat hitelességében az MSZP elnökhelyettese. Gőgös Zoltán szerint az ügyészségnek lépnie kellene, a Fidesztől pedig magyarázatot vár.

Azonnali vizsgálatot követel a Demokartikus Koalíció. A párt szóvivője Gréczy Zsolt azt mondta, ha igazak az információk, akkor ez minden idők legnagyobb korrupciós botránya.

Abszurdnak tartja az okiratban szereplő megbízást a Magyar Bankszövetség korábbi elnöke. Felcsuti Péter szerint ugyanakkor az is lehetséges, hogy végül nem is hajtották végre a megbízást.

(Magyar Nemzet/Klubrádió) 
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Eisen-Kiss Erika
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »