Kósa Lajos szerint kamu az ezermilliárdos megbízásáról szóló hír - 2018.03.13
Kósa Lajos szerint szélhámosság és kamuhír a Magyar Nemzet által lehozott dokumentum, amely szerint több mint ezermilliárd forintért vásárolhatott magyar államkötvényeket egy megbízó nevében. A fideszes miniszter azt állította, soha nem vett állampapírt. Szerinte egy német nő örökségével kapcsolatba hozható történetről van szó, de abból nem valósult meg semmi.
A kormánypárti politikus annyit elismert, hogy már járt az újság által közölt cikkben is szereplő Tóth Ádám közjegyzői irodájában. Kósa Lajos a hvg.hu- nak és az ATV- nak nyilatkozva azt nem mondta meg, hogy jogi útra tereli -e az ügyet, de szerinte nem véletlen az időzítés.

A Magyar Nemzet birtokába került állítólagos hiteles közjegyzői okirat szerint elképesztő összegről, 4 milliárd 353 millió euró felett rendelkezhetett Kósa Lajos tárca nélküli miniszter. A napilap mai cikkében bemutatott anyagból az derül ki, a fideszes politikus 2013. január 28-án kötött szerződést a megbízójával, amelynek részleteit közjegyzői okiratba is foglalták.

Eszerint a több mint 1300 milliárd forintnyi összeget az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-nél helyezték el. Az okiratként tálalt dokumentumban a megbízó felruházta Kósa Lajost, hogy az összegből magyar államkötvényeket vásároljon, és azokat a „megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze”. A felek a „megbízás tartalmát nem kívánták pontosabban meghatározni”. A Magyar Nemzet címoldalán bemutatott állítólagos dokumentum valódiságát egyelőre semmi nem támasztotta alá.

(hvg.hu/atv.hu/Magyar Nemzet)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Kárpáti Iván
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »