Az LMP valódi, zöld rezsicsökkentést szorgalmaz - 2018.03.11
Valódi, tartós, "zöld" rezsicsökkentést valósítana meg az LMP; az ellenzéki párt a veszélyes és drága atomenergia helyett a megújuló energiát hasznosítaná, és energiatakarékos háztartások kialakítására törekedne.
Az LMP energiastratégiája a kevesebb fogyasztásra épít, a párt a megújuló Magyarországot tűzte célul - mondta Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt vasárnapi, a fukusimai atomkatasztrófa évfordulóján tartott budapesti sajtótájékoztatóján.Arra is rámutatott: 2009 óta olcsóbb megújuló energiát hasznosítani, mint atomenergiát, előbbi előállítása ugyanis a technológia fejlődése miatt egyre kevesebbe kerül, míg utóbbit drágítják a szigorodó biztonsági előírások. Bírálta az ország energiafüggőségét Oroszországgal szemben, szerinte Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnök csatlósává tette az országot. Az atomenergia környezetszennyező nemcsak a fűtőanyag kitermelése, hanem a kiégett elemek elhelyezése miatt is - mutatott rá.Ungár Péter, a párt országos elnökségének tagja pártja "pozitív rezsiprogramját" ismertette, amely 20-30 százalékkal csökkentené a lakosság rezsikiadásait. Mint mondta, 2030-ra 50 százalékra növelnék a megújuló energiaforrások részarányát, a többi között lakossági napelemprogramot valósítanának meg. Támogatnák takarékos otthonok kialakítását és szociális rezsiprogramot hajtanának végre, vagyis azokat segítenék, akik a jövedelmük igen nagy részét fordítják otthonuk fenntartására. Szorgalmaznák az úgynevezett okoshálózatok létrehozását is, amelyek a megújuló források egyenletes áramszolgáltatást biztosítanák.Szerinte a jelenlegi kabinet csupán a kampányban alázza meg az embereket pár ezer forinttal. Szél Bernadett kérdésre beszámolt arról: levélben fordult az MSZP és a Jobbik elnökéhez, amelyben azt szorgalmazta, hogy március 19-ig döntsenek arról, tárgyalnak-e egymással is a választási visszalépésekről. Megjegyezte: kormányváltás csak a legszélesebb körű együttműködéssel jöhet létre.Nem folytathatók tovább a kétoldalú tárgyalások, amelyekben pártja az elmúlt két hétben részt vett, az LMP arra törekszik hogy egy asztalhoz ültesse azokat, akik nélkül nem váltható le a jelenlegi kabinet. Hozzátette: egyértelmű helyzetet kívánnak teremteni, az MSZP-nek és szövetségeseinek, valamint a Jobbiknak el kell döntenie, komolyan gondolja-e a kormányváltást.Az LMP eddig nem kapott visszajelzést a megkeresettektől - mondta, megjegyezte ugyanakkor: tudomása szerint az MSZP és szövetségesi köre megosztott abban, hogyan viszonyuljanak a Jobbikhoz. A társelnök ugyancsak reagált Juhász Péternek, az Együtt elnökének felhívására, aki tárgyalásokra szólította fel az ellenzékieket. Azt mondta: az LMP eddig is sokat tárgyalt. Az MSZP-t és szövetségesi körét, valamint a Jobbikot keresték meg, mivel ezen politikai erők együttműködése lehetőséget ad a kormányváltásra. Arra a felvetésre, hogy Takács Lajos, az LMP jelöltje bírálta az együttműködésre törekvést, azt felelte: az országos politikai tanács állásfoglalása a tárgyalásokról magasabb rendű, mint bárki másé a pártban.(MTI,Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Szunyogh Szabolcs
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »