Kiáltványt tett közzé az Együtt az ellenzéki együttműködésért - 2018.03.11
Márciusi kiáltvány az ellenzéki pártokhoz címmel 12 pontos nyilatkozatot tett közzé az Együtt, amelyben minden ellenzéki pártot arra szólítanak fel, hogy egymás kiszorítása helyett működjenek együtt a Fidesz legyőzése érdekében − jelentette be Juhász Péter pártelnök, aki szerint nemcsak tettetni kell az együttműködést, hanem cselekedni is kell érte. Az Együtt minden egyes ellenzéki székházára kifüggeszti a nyilatkozatot- áll a párt közleményében.

Az Együtt 12 pontos kiáltványa szerint Hódmezővásárhely példája megmutatta, hogy le lehet győzni a Fideszt, de ehhez legalább 50 választókerületben meg kell állapodnia az ellenzéki pártoknak abban, hogy ki legyen az az egy, a győzelemre legesélyesebb jelölt, aki egyedüli ellenzékiként áll szemben a fideszes jelölttel. A legjobb ellenzéki jelölt pedig az, aki a többi párt szavazójának is a legelfogadhatóbb helyben, nem pedig az, akit nagyobb párt támogat.Úgy tűnik ugyanakkor, hogy Hódmezővásárhely példájából sem tanultak az ellenzéki pártok − tette hozzá Juhász Péter. Leszögezte: mi magunk legalább egy éve mondjuk, hogy a pártok listáját hagyni kell szabadon versenyezni, de az egyéni választókerületekben együtt kell működni. Mint mondta, történelmi bűn, ha az ellenzék nem mutatja meg, hogy képes a pártérdekeket félretéve, a nemzeti érdekeket előtérbe helyezve együttműködni egymással. Ehhez képest egy héttel az ajánlásgyűjtés befejezése után még sehol, senki sem tett egy lépést sem azért, hogy legyen koordináció − tette hozzá a pártelnök.
A kiáltvány leszögezi azt is: azok az ellenzéki pártok, amelyek azt állítják, hogy önállóan képesek a kormányváltásra, hazudnak. Mint ahogy hazugság az is, hogy az ellenzéki pártok már megállapodtak egymással, hiszen ma sincs teljes vagy széleskörű együttműködés a pártok között.Az Együtt szerint a pártérdek helyett a nemzeti érdekeket kell előtérbe helyezni: a pártos töredékszavazatok helyett minél több ellenzéki mandátumra kell törekedni, de elfogadhatatlan az is, hogy bárki a párttámogatás mértékét helyezi előtérbe az összellenzéki győzelem esélyével.Az Együtt márciusi nyilatkozata szerint mindazok, akik nem működnek együtt vagy csak néhány helyen működnek együtt, illetve szétforgácsolják az ellenzéket, a Fideszt segítik.Juhász Péter leszögezte azt is: nem az Együtt lesz az akadálya annak, hogy az ellenzéki koordinációban a Jobbik is részt vegyen. Ehhez azonban első lépésben meg kell tudnia egyeznie a demokratikus ellenzéki pártoknak, mert ha ők nem képesek erre, akkor a Jobbikkal sincs esély koordinációra. (Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Nemes Nagy Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »