Nincs jogszabályi kötelezettség a hármas metró teljes akadálymentesítésére - Tarlós - 2018.01.12
Hallgassa meg
Jogszabályi kötelezettség nincs a hármas metró teljes akadálymentesítésére, felelős városvezető ennek hiányában sem halaszthatja el vonal felújítását – mondta a főpolgármester, aki szerint az akadálymentesítéssel kapcsolatos népszavazás akadályozhatja a felújítást.
Tarlós István hozzátette, tárgyalnak többet között a mozgáskorlátozottakat képviselő szervezetekkel és igyekeznek javítani az akadálymentesítés minőségén.  Tarlós István elmondta azt is, hogy a 3-as metróvonal középső és déli szakasza állomásainak felújítására vonatkozó kiviteli szerződések megkötése júliusra várható a folyamatban lévő eljárások eredményessége esetén. Hozzátette: folyamatosan dolgoznak tehát  a metróvonal akadálymentesítésének további javítása érdekében. Tárgyalnak az Egyenlő Bánásmód Hatósággal, valamint az érintettekkel, és elsősorban a Kálvin téren gondolkodnak egy újabb lift megépítésének lehetőségén.


A 3-as metróvonal felújítása során, az előbbit leszámítva, tizenkét liftet építenek - jegyezte meg, hangsúlyozva: nem szándék kérdése, hogy az akadálymentesítés még jobb minőségű legyen, hanem egy arányos pénzügyi és műszaki gondolkodás kényszerű eredménye.


A főpolgármester szerint, előfordulhat, hogy nem kell megépíteni a sokat vitatott, a Dunával párhuzamos védműszakaszt a Római-parton. Tarlós István hangsúlyozta, egy szakmai bizottság továbbra is vizsgálja, hogy a parti védmű nyomvonala közvetlenül a part mellett, beljebb vagy a civil tiltakozók által javasolt Nánási úton húzódjon, de lehetséges, hogy a Római-part két végének megvédése és a jelenlegi gát korszerűsítése után az új szakaszra végül nem is lesz szükség.


(Klubrádió)Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Pálinkás Szűts Róbert
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »