Európa-párti politikát ígér az új osztrák kormány - 2017.12.16
Az új osztrák kormánykoalíció két pártjának vezetője, Sebastian Kurz, a Néppárt elnöke, kancellárjelölt és Heinz-Christian Strache, a Szabadságpárt vezetője, az alkancellári tisztség várományosa bemutatta a koalíció programját, és ismertette a kormány személyi összetételét.
Kurz arról biztosította a nyilvánosságot, hogy a kormány világos európai irányt fog követni. Az európai jog 100 százalékban érvényes. Az EU-ban saját meggyőződésük szerint fognak fellépni, de elfogadják, ha másfajta többség adódik. Számítani lehet az új osztrák kormányra az EU és Kanada között létrejött szabadkereskedelmi megállapodás és az Oroszország elleni szankciók ügyében is. Strache is megerősítette ezt, bár ő, mint mondta, jobban szeretné, ha feloldanák a Moszkva elleni büntetőintézkedéseket. Egyben felajánlotta a maga, illetve Ausztria közvetítői szerepét az utóbbi ügyben. Az új osztrák koalíciós kormányban a Néppárt 7 miniszterrel és a kancellárral, míg a Szabadságpárt 6 miniszterrel, köztük az alkancellárral képviselteti magát. A 183 oldalas kormányprogram egyebek közt adókönnyítéseket irányoz elő.
(forrás: MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Szénási Sándor
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »