Büszkék lehetünk, hogy kampány nélkül is összejött – Enyedi Ildikó az Oscar-jelölésről - 2017.12.15
Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása is szerepel a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára esélyes művek kilencesre szűkített listáján - jelentette be az amerikai filmakadémia péntekre virradóra Los Angelesben. A rendezőnő szerint szinte lehetetlennek tűnt a jelölés, de most bizakodó, és nagy izgalommal várja a jelöltség körüli teendőket.
Az amerikai filmakadémia idén 92 alkotásból választotta ki a szűkített listára kerülő szereplő műveket, amelyből január közepén az intézmény által felkért bizottságok választják ki a végső jelölteket, általában ötöt.
A rendezőnő a Klubrádiónak azt mondta, szinte lehetetlennek tűnt a jelölést, hiszen voltak - szintén nagyon jó - filmek, amik rengeteg sajtómegjelenést értek el, és nagyon komoly kampány építettek a köréjük, ami náluk nem történt meg.

Enyedi Ildikó szerint büszkék lehetünk, hogy így is bekerült a Testről és lélekről, és büszkék lehetünk as listára is. Hozzátette, ő bizakodó, mert egy csomó olyan film nem kapott jelölést, amiről ők is és az amerikai sajtó is azt gondolta, hogy tuti.

A kilences listán Enyedi Ildikó Arany Medve díjas alkotása mellett szerepel még Fatih Akin török származású német rendező Aus dem Nichts című krimije, a Szeretet nélkül című orosz dráma, az Una Mujer Fantástica című chilei dráma, A négyzet című svéd-német-francia koprodukció, az izraeli Foxtrot, a libanoni The Insult, a szenegáli Felicité és a dél-afrikai The Wound.

A testületek New Yorkban, Los Angelesben, Londonban és most először San Franciscói-öböl térségében nézik meg a listán szereplő filmeket január 12. és 14. között, a végső jelölteket január 23-án jelentik be. A 90. Oscar-díjátadó ceremóniát 2017. március 4-én rendezik a hollywoodi Dolby Színházban. A gálát az ABC televízió élőben közvetíti, az adást a világ több mint 225 tévécsatornája szintén sugározza majd.

Két évvel ezelőtt Nemes Jeles László Saul fia című holokausztfilmje kapta a legjobb idegen nyelvű film Oscar-szobrát.

(MTI/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bencze József
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »