A pécsi városvezetésen is eluralkodott a Soros-ellenesség - 2017.12.14
Soros György ellenes nyilatkozatot fogadott el a pécsi közgyűlés fideszes többsége. Ebben az olvasható, hogy felkérnek minden pécsi polgárt, vállalkozást, szervezetet, hogy ne adjon helyt a Soros-féle kampányközpontnak. A Nyílt Társadalom Alapítvány szóvivője a Klubrádiónak azt mondta, pánikkeltésnek tartja a döntést.
Ne adjanak tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget a pécsiek – ezt kérte csütörtökön meghozott döntésében a fideszes többségű pécsi közgyűlés. Közben a Soros-támogatásból gazdálkodó Az emberség erejének alapítványnak távoznia kell a pécsi irodájából, mert a főbérlő felmondta a szerződést a szervezettel.
A Soros György alapította Nyílt Társadalom Alapítvány közleményében azt írta, hogy a pécsi önkormányzat nyilatkozata nyílt megsértése az Alaptörvénynek, mert korlátozza kirívóan sérti minden ember alapvető jogát a szabad véleménynyilvánításra és az egyesülési jog szabad gyakorlására, és korlátozza az alapítvány tevékenységét.

Ezek a megfélemlítő taktikák a magyar történelem legsötétebb időszakait idézik, amikor a hatalommal szemben kritikus embereket megfosztottak állásuktól, vagy a közéleti szereplés lehetőségétől, állami elnyomó eszközökkel hallgattatták el a kritikus hangokat – fogalmazott Soros György alapítványa.
Az érintett Az emberség erejének alapítvány munkatársai kijelentették, hogy a közgyűlés által támogatott nyilatkozat teljes mértékben elfogadhatatlan. Valótlanságra és álhírekre épül, megkísérli a pécsi polgárok manipulálását, és nem csupán egy konkrét civil szervezet ellehetetlenítésére irányul, de rosszindulatú támadás a pécsi civil közösségek ellen.

Hisztéria- és pánikkeltésnek a pécsi képviselő testület döntése – így reagált a Nyílt Társadalom Alapítvány szóvivője. Csontos Csaba azt mondta, reméli, hogy az alapítványnak nem kell elhagynia Pécset, ő maga pedig bízik a szolidaritás megerősödésében.

A pécsi Liberálisok a közgyűlés közben tüntettek a határozat ellen, a közgyűlési teremben olyan molinókat függesztettek fel, amelyekre azt írták, hogy karácsonyi gyűlöletkeltés, valamint azt, hogy El a kezekkel a civilektől.

Az Együtt választmányi elnöke szerint az elmúlt hetek történései egyértelműen bizonyítják, hogy a kormány gyűlöletkeltését és hamis hírekkel való propaganda-kampányát a Fidesz tudatosan helyi szintre helyezi át. Szigetvári Viktor azt hangsúlyozta, hogy a Fidesz tudatosan riogat és a gyűlöletet egyre közelebb viszi az otthonokhoz, az emberekhez, és ennek a legnagyobb kárát nemcsak az ott élők, de a helyben fontos közfeladatot ellátó civil szervezetek is elszenvedik.

(szabadpecs.hu/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Kárpáti Iván
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »