Az antiszemitizmus deklarálása a fideszes polgármester Soros-disznós posztja – nemzetközi lapszemle - 2017.12.11
Az Orbán-kormány hivatalosan is deklarálja az antiszemitizmust – véli a Soros Alapítvány képviselője Pócs János Facebook-posztja kapcsán - számol be a részletekről a brit Independent. Ott már egy disznóval kevesebb van – ezzel a szöveggel osztotta meg a fideszes képviselő a szénné égett disznóként Sorost illusztrált fotót a Facebook-on.

A 37 országban működő, a világon a 3. legnagyobb alapítványról az Independent megjegyzi, a demokrácia ügyét igyekszik mindenhol előmozdítani, s a Forbes magazin leggazdagabbjainak listáján a 20. helyen álló alapítója antiszemitizmussal vádolta meg Orbánt, aki visszautasította a vádat. Egyébként szinte minden mérvadó nemzetközi lap foglalkozik a témával, még a Trump szócsövének számító Fox News is.

A Jerusalem Post sem megy el a téma mellett, akárcsak a Népszavában megjelent Soros-vélemény mellett sem. S idézi ehhez Feldmajer Pétert, a Mazsihisz volt elnökét is, aki szerint a közel-keleti bevándorlók bejövetele sokkal súlyosabb probléma, mint a Soros-elleni kampány, noha az is elég durva. Az újság egyébként most hozza le a The Atlantic amerikai folyóirat pár napja írt Soros-elemzését, amely egyrészt a milliárdos filantrópot Prométheuszhoz hasonlítja, akit azért kínoztak az istenek, mert tüzet vitt az emberiségnek. Másrészt ír arról is a hamis vádaskodásról is, miszerint a keddi, alabamai időközi választáson induló, pedofíliával is vádolt republikánus Roy Moore ellen Soros és fizetett ügynökei indították el a támadást.

A német Die Welt is közli Soros Györgynek a Magyarországon egyedül a Népszavában megjelent írását, mint vendégírást a véleményrovatban. Amelyből kiemelik a címben, hogy Orbán hazugságai Soros Györgyről kudarcot vallottak. A kormány minden erőfeszítése ellenére nem tudta félrevezetni a közvéleményt, hisz több mint egymillióan nézték meg a magyar televízióban beszédét, és a közösségi médiában nagyon sokan fejtették ki együttérző és támogató véleményüket. S ezek után ő még fontosabbnak tartja a szólásszabadság és a kutatás szabadsága támogatását, a kisebbségi vélemények, a nehéz helyzetben lévők megsegítését. S nemcsak a szülőhazájában, hanem szerte a világon.

Tetemes bírság elé nézhet Magyarország, miután Brüsszel megindította a pert Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen a menekültbefogadási kvóta elutasítása miatt – írja a brit Sunday Express. Másrészt az Orbán által indított uniós háború egyre inkább azzal fenyeget, darabokra törik hazánk és az Unió viszonya. Szijjártó Péter ismételten azzal érvelt, a terrorcselekmények ékes bizonyítékai annak, miért nem fogad menekülteket országunk. A civil törvény és a lex CEU miatt várható további pereskedésre reagálva a magyar külügyminiszter reményét fejezte ki, hogy az Európai Bíróság pozitívan áll majd a magyar érvekhez. Andrej Babis, az új cseh kormányfő azzal fenyegette meg Brüsszelt, ha továbbra sem hajlandó figyelembe venni a tiltakozók javaslatait, akkor megerősödik a német AfD mintájára mindenhol a szélsőjobb, amelynek stratégiája az Unió szétverése. A cikkhez csatolt videóban David Coburn skót képviselőt idézik, aki a Brexitet sürgető UKIP párt tagjaként felszólalásában gyakorlatilag arra szólította fel Magyarországot, hogy csatlakozzon a Brexithez, csatlakozzon a britekhez, mert az Unió antidemokratikus bürokratái büntetik azokat, akik önállóskodnak.

Már foglalkoznak a választási kampánnyal a német újságok: a Spiegel Online a Jobbik megerősödésével kialakult új helyzetet elemzi. Kezdve azzal, hogy ugyancsak heves vitát váltott ki a holokauszt túlélő Heller Ágnes filozófus javaslata, miszerint minden ellenzéki pártnak - a Jobbikot is beleértve - össze kell fognia, ha le akarja győzni Orbán Viktort, ellenkező esetben évtizedekig szenvedni fog az ország. Tette ezt mindannak ellenére, hogy Hellert a Jobbik is célba vette, amiről Heller maga is nyilatkozott a Spiegelnek. Heller szerint nem a jobb és a baloldal közti versengés dönt a következő választáson, hanem az, ki tartja magát a demokrácia és a jogállam szabályaihoz vagy ki az, aki a zsarnokság felé vezető utat kövezi ki. Tamás Gáspár Miklós ezt veszélyesnek nevezte nyilatkozatában. Két kérdést kell feltenni: mennyire rossz az országnak Orbán Viktor és lehet-e hinni a Jobbik színeváltozásának. Krekó Péternek az utóbbira nem a válasza. A cikk utal arra, hogy Orbán valóban retteg a Jobbiktól, ezért alattomosan nem egyszer beszélt Vona Gábor állítólagos homoszexualitásáról, s a NAV-vizsgálat nyomán kiszabott büntetés pedig újabb eszköz a Jobbik lejáratására.

A Los Angeles Times magyar vonatkozás cikkének címében azt emeli ki: a Jobbik attól tart, büntetése miatt nem tud részt venni a választásokon, s vezetőjük adományokért könyörög. Megjegyzik, ahogy az adóhivatalt, úgy az ügyészséget is a Fidesz irányítja, s kérte az ellenzék a Fidesz kampányhirdetéseinek is a megvizsgálását, de hiába.

(Klubrádió, Csernyánszky Judit)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Pályi Márk
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »