Kiderült, hogy nincs Soros-terv – Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke - 2017.12.07
Kiderült, hogy nincs Soros-terv – jelentette ki a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke. Molnár Zsolt azt mondta, hogy a Soros-szervezetek semmilyen nemzetbiztonsági kockázatot nem jelentenek. A fideszes Németh Szilárd felháborodott a nemzetbiztonsági bizottság ülése után, mert szerinte az LMP társelnöke, Szél Bernadett "pökhendi módon, asztalt csapkodva" próbálta addig faggatni a szolgálatok képviselőit, amíg azt a választ hallja, amit szeretne.
A "Soros-szervezetek" nemzetbiztonsági kockázatáról tájékozódott az Országgyűlés nemzetbiztonság bizottsága csütörtöki részben zárt ülésén.     Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke arról számolt be, hogy Európa-szerte és Magyarországon működnek "Soros-szervezetek", amelyeknek politikai stratégiája nem illeszkedik a magyar kormányéhoz, annak inkább filozófiai vonatkozásai vannak, nemzetbiztonsági relevanciája nincs. Annak kapcsán, hogy a nyílt társadalmi modell veszélyt jelentene Magyarországra, Molnár Zsolt azt mondta, hogy egy európai demokráciának el kell viselnie, hogy vannak más gondolatok, olyan szervezetek, amelyek nem illeszkednek a kormány tevékenységéhez.
Az LMP-s Szél Bernadett indokolatlannak tartotta, hogy ebben az ügyben zárt ülést tartottak. Ugyanis szerinte az interneten található adatokat "hurcibáltak be" az ülésre, hogy kísérletet tegyenek arra a Soros-hálózat működik. Az ellenzéki politikus szerint ezzel "teljes propaganda üzemmódba" csapott át a nemzetbiztonsági bizottság is, "különösen fájónak" nevezte, hogy a kormány a titkosszolgálatokat is felhasználja, hogy részt vegyenek ebben a "szégyenletes hadműveletben".
Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke az ülés után a Soros-jelentés részleteiről nem tudott beszámolni, mert azt 2037-ig titkosították. Azt viszont elmondta: a "Soros-hálózat szervezetei" több okból is nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Ezt igazolja Németh Szilárd szerint, hogy ezek a szervezetek támogatják a Magyarország és a magyar emberek biztonságát is veszélyeztető illegális migrációt, továbbá az is, hogy a karitatív, illetve emberi jogi segítségnyújtással foglalkozó szervezetek a politikába is beszálltak, nyilatkozataikban és tevőlegesen is támadják a magyar kormány illegális migrációval kapcsolatos politikáját - így fogalmazott a Fidesz alelnöke. Németh Szilárd úgy látja, hogy  a Soros Györggyel kapcsolatos kérdésekben "szivárvány koalíció" alakult ki a testület MSZP-s elnöke, valamint ellenzéki tagjai, az LMP és a Jobbik között. A kormánypárti politikus szerint viszont Szél Bernadett hiába tette fel ötször ugyanazt a kérdést Soros Györgyről az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója minden alkalommal ugyanazt a választ adta.
Molnár Zsolt még azt is elmondta, hogy a magyar titkosszolgálatoknak nincs olyan információja, hogy akár Magyarországot, akár a környező országot érintően konkrét terrorfenyegetettségéről. Ugyanakkor megjegyezte, ez nem zárja ki annak lehetőségét, hogy akár magányos elkövető, bármilyen indokból, ideológiai háttérrel valamilyen erőszakos cselekményt tervezzen.
Az LMP-s Szél Bernadett kezdeményezte, hogy a testület hallgassa meg Megyesi Jenőt, aki az Egyesült Államok választásának oroszországi befolyásolásában is érintetté vált Carter Page-dzsel, Donald Trump amerikai elnök egyik kampánytanácsadójával találkozott. A fideszes többség, viszont "erőből" leszavazta kezdeményezését - tette hozzá az LMP társelnöke.
(MTI, Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Hamvas Dániel
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »