Orbán nem akar tortát sütni senki másnak, csak a saját körének – Ujhelyi a Jobbik pénzbüntetéséről - 2017.12.07
Hallgassa meg
Elképesztő, hogy a választások előtt néhány hónappal ilyen mértékű büntetést szabnak ki egy induló pártra olyan okokból, ami legalábbis vitatott és véleményes – erről beszélt a Reggeli gyorsban az mszp-s Ujhelyi István. Az ellenzéki képviselő azután adott hangot felháborodásának, hogy a Jobbik frakcióvezetője azt nyilatkozta, kérdéses, hogy részt tudnak-e venni a jövő tavaszi parlamenti választáson, mert az Állami Számvevőszék tiltott párttámogatásra hivatkozva olyan mértékű pénzbüntetést szabott ki a Jobbikra, amely a párt teljes kampányköltségvetését felemésztené.
Az már korábban kiderült, hogy az Állami Számvevőszék szerint a Jobbik több mint 330 millió forintnyi tiltott támogatást fogadott el az év első felében. Volner János erre azt mondta a Hír Tv-nek, hogy összesen több mint 660 millió forint bírsággal számolnak, ami megfelel az összes anyagi erőforrásnak, amit a következő időszakban politikai és kampánytevékenységre fordítottak volna.

A szocialista Ujhelyi István ennek kapcsán a Klubrádiónak azt mondta, úgy tűnik, bármelyik pillanatban bárkit, akit veszélyesnek, ellenlábasnak tart a hatalom, azt hatalmi-technikai eszközökkel el lehet lehetetleníteni. Hozzátette: nem a Jobbikért, hanem a magyar demokráciáért áll ki.

„Ma a Jobbikot, tegnap a Klubrádiót, holnap majd azt a Radikális Európai Mozgalmat, amit alapítottam...” - fogalmazott az mszp-s európai parlamenti képviselő.

Ujhelyi István a Reggeli gyorsban arról is beszélt, hogy ha az ellenzék a lehetőséget fogja látni a Jobbik versenyből való esetleges kiszorulásában, akkor nem tanult a történelemből és a hasonló autokrata rendszerek működési logikájából, ugyanis „nem akar tortát sütni Orbán Viktor senki másnak, csak a saját oligarcha körének és a saját családjának”.

(atv.hu/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Eisen-Kiss Erika
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »