Rosszul szervezett a felülről irányított közmunkaprogram - ombudsman - 2017.11.22
Hallgassa meg
Országos szintű működési és szabályozási problémák vannak a közmunkával – állapította meg Székely László ombudsman hivatalának vizsgálata. A hivatal szerint országszerte általános „működési zavart” jelent, hogy a kistelepüléseken az egyetlen foglalkoztató az önkormányzat, így ezeken a településeken felértékelődik a helyi vezetők szerepe, hogy nem egyszer évről évre ugyanazok az emberek jutnak munkához a különböző közfoglalkoztatási programokban, és hogy nem a helyi igényekhez igazítják a képzéseket – mondta el a Klubrádiónak Zemplényi Adrienne, a biztos hivatalának jogi főreferense.
Székely László ombudsman hivatala az elmúlt időszakban hivatalból vizsgálta a Heves megyei munkaügyi szervezetrendszer működését, és ez alapján fogalmazta meg javaslatait. A közmunkások képzését a helyi igényekhez kell igazítani és a szociális juttatásaikat sem szabadna a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésük után egyből megszüntetni – egyebek mellett ezek is szerepelnek a belügyminiszternek címzett ajánlásban – mondta el a Reggeli gyorsban Zemplényi Adrienne, az ombudsman hivatalának jogi főreferense.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Kovács Gabriella Anna
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »