Válságban a felsőoktatási támogatási rendszer - HÖOK - 2017.11.21
Hallgassa meg
Nem szán elég pénzt a kormány felsőoktatási ösztöndíjakra, bár látható a szándék, hogy ez változzon – így látja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke. Gulyás Tibor a Klubrádiónak elmondta, az elmúlt 10 évben a normatív alapú hallgatói ösztöndíjrendszerre fordított források nem növekedtek.
Közben ma Palkovics László ma arról beszélt, hogy folynak a tárgyalások az ösztöndíj-rendszer átalakításáról, az oktatási államtitkárság szeretne erre a kérdésre még az év végéig pontot tenni.

Meglátása szerint egy összetett rendszerről van szó, amelyben sokféle juttatáshoz juthatnak a hallgatók – köztük tanulmányi, szakmai gyakorlati és nemzeti felsőoktatási - ösztöndíjak mellett a rászorultsági, a kiválósági, a mobilitási és speciális ösztöndíjakat kaphatnak a hallgatók. Az oktatási államtitkár jelezte: a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával folytatott megbeszélés részét képezi a juttatások emelése is.

Gulyás Tibor a Klubrádiónak azt mondta, szerinte Palkovics László államtitkár hiába állítja, hogy 2013 óta több pénz áll rendelkezésre erre a célra, ezt az összeget csak pár ezer hallgatónak van reális esélye megkapni.

(MTI/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Suba Krisztina
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »