Idén sem sikerültek fényesen a PISA tesztek - 2017.11.21
Hallgassa meg
Szinte semmilyen előrelépés nem történt az iskolások kompetenciáit mérő PISA eredményekben. Gyakorlatilag minden területen hiányosságokkal küzdenek a magyar diákok az OECD tagállamokhoz képest.
Míg az OECD átlag 500, a magyar diákok mindössze 472 pontot értek el. Előttünk van Észtország, Szlovénia, Csehország, Lettország és Horvátország is. Mögöttünk mindössze Litvánia, Szlovákia és Bulgária végzett a mért államok közül. A legjobb helyen Szingapúr végzett 561 ponttal. A világ élmezőnyében a kelet-ázsiai országok és az angolszász országok szerepelnek, emellett jól teljesítettek a finnek vagy az elmúlt években felzárkózó észtek is.

Az oktatás hosszútávú stratégiai fejlesztésére lenne szükség, hogy a magyar diákok jobban szerepeljenek a PISA-teszteken. Így reagált a Klubrádiónak a 72 ország tanulóinak kompetenciáját mérő teszt legújabb eredményeire Megyeri Mirtill, független foglalkoztatás - és oktatás politikai szakértő. Elmondta azt is, hogy a teszten legjobban teljesítő országok oktatása miben különbözik a magyartól.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Ámon Betti
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »