A Nemzetbiztonsági bizottság vizsgálhatja, járt-e a párizsi terrortámadás után is Magyarországon Sal - 2017.11.13
Hallgassa meg
Két hónappal a 130 halálos áldozatot követelő 2015. novemberi párizsi terrortámadás után is járt Magyarországon a merényletsorozat szellemi vezetője, Salah Abdeslam – írta meg a Zoom.hu egy névtelenséget kérő kormányközeli forrásra hivatkozva.
A cikk szerint az Iszlám Állam harcosa ekkor már harmadik alkalommal járt Magyarországon, vagy legalábbis ennyiről tudnak a hatóságok. Az eddigi információk csak két látogatásról szóltak. A külföldi társszolgálatok kérésének megfelelően a magyarok mindössze szemmel tartották a terroristát, és mindent feljegyeztek. A portál azt írja, Abdeslam találkozott a Győrkös István által még a kilencvenes évek elején alapított a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű para-militáris hungarista szervezet több tagjával is. A szolgálatok elemzői szerint ez a találkozó lehetett Abdeslam magyarországi utazásának tényleges oka.

Molnár Zsolt, a Nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke szerint ezek rendkívül súlyos állítások, amelyek arra utalnak, hogy a magyar szélsőjobboldali szervezetek nemcsak oktatóanyagként használták fel a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet videóit, hanem közvetlen kapcsolatban is álltak, illetve állhatnak a terroristákkal.

Ha ezek a sajtóértesülések igazak, akkor ez az egyik legnagyobb Magyarország nemzetbiztonságát fenyegető veszély- hangsúlyozta Molnár Zsolt. A Nemzetbiztonsági bizottság következő ülésén tájékoztatást kér a nemzetbiztonsági szolgálatoktól Abdeslam magyarországi tevékenységéről és kapcsolatrendszeréről.

(zoom.hu/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Burger Lajos
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »