Az Orbán-kormány kivégezte a szociális hálót Magyarországon - Szél Bernadett - 2017.11.09
Hallgassa meg
Az Orbán-kormány, a magyar emberek érdekeit figyelmen kívül hagyva, "tulajdonképpen kivégezte" a szociális hálót Magyarországon – hangsúlyozta az LMP társelnöke Brüsszelben. Hozzátette: a Fidesz-kormány, amely "családok széles tömegeit megadóztatta", amely "családok széles rétegeit lehetetlenítette el", ezután nem kérheti számon a magyar állampolgárokon, hogy miért nem vállalnak több gyereket. Nemes Gábor brüsszeli tudósítása.


Az európai család, szociális és oktatási politikáról, valamint a környezetvédelemről tárgyalt Brüsszelben bizottsági partnereivel Szél Bernadett. Az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki találkozott Navracsics Tibor oktatási biztossal is.
Nem plakátokon kell üzengetni, a nemzeti érdeket csak tárgyalásokon, az unió működését megértve lehet hatékonyan képviselni – mondta az Európai Parlament előtt tartott sajtóértekezletén Szél Bernadett, aki tárgyalópartnereinek két fontos környezeti veszélyre: a romániai verespataki bányára és a Paks 2 atomerőműre hívta fel a figyelmet. Nem érdeke az európai közösségnek a paksi atomerőmű-bővítési beruházás megvalósulása; természeti, társadalmi és gazdasági kataklizmát okoz, ha a magyar kormány újabb és újabb nukleáris reaktorokat épít - jelentette ki Szél Bernadett.
Az LMP-s politikus reagált Orbán Viktor mai kijelentéseire is: emlékeztette a demográfiai problémára megoldását ígérő miniszterelnököt, hogy ezt nem a kormányok, hanem a családok döntik el. Az ország állítólagos saját lábon állásával kapcsolatban pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy azért idén is 2700 milliárd forint támogatás érkezik Brüsszelből, de ennek ellenére is csak 3 százalék körüli a bruttó hazai termék növekedése. A megoldást szerinte azonban nem a támogatások megvonása jelenti, hanem a kormányváltás, amely korszakváltással is együtt jár.

A Fidesz szerint Szél Bernadett, az LMP társelnöke és a párt miniszterelnök-jelöltje olyan biztosokkal is találkozott Brüsszelben, akiket Soros György megbízható szövetségeseiként tartanak számon és Magyarországot támadták. A Fidesz reagálásában felszólította Szél Bernadettet, hogy tisztázza, mit keresett a "Soros-katonáknál". Hozzátették: az LMP társelnöke - akit a Fidesz szintén Soros-katonának nevezett, mivel korábban Soros György egyik szervezeténél dolgozott - Vera Jourovával tárgyalt, aki brüsszeli biztosként személyesen találkozik Soros Györggyel és elismerte, az "EU lépéseinek szívében" a Soros-hálózat értékei állnak. Emellett a Fidesz szerint Jourová Magyarország büntetését követelte, és bírálta a Soros-szervezeteket érintő átláthatósági törvényt. 
Szél Bernadett emellett Soros György másik "szövetségesével", Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztossal is találkozott - írta a Fidesz közleményében.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Böcskei Balázs
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »