Az Erzsébet-utalvány forgalmazója is nagyon jól jár a nyugdíjprémiummal - 2017.10.22
Jelentős pénzt hoz a kormány karácsonyi osztogatása az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt-nek. A Magyar Nemzet számításai szerint a társaság akár 2,1 milliárd forintos extra bevételre is számíthat.
A lap kifejti, hogy a zrt. az utalványok eladásakor 2 százalékos szolgáltatási díjat számol fel, így az államnak 2,7 millió nyugdíjas után 540 millió forint szolgáltatási díjat is fizetnie kell. Aztán amikor az elfogadóhelyek beváltják a szelvényeket valódi pénzre, újabb 6 százalékos beváltási díjat könyvel el, ami egy ekkora tétel esetében 1,62 milliárd forintot jelent. A Magyar Nemzet azt is megjegyzi: a cég titokban tartja, pontosan mire költi bevételeit, még az ezzel kapcsolatos közérdekűadat-igényléseiket is elutasítja a társaság vezetése. Mindez azért érdekes, mivel a kormány az utalványrendszer - később jogszabályellenesnek ítélt - átalakításakor arra hivatkozott: valójában jóléti programról van szó, mivel a bevételt szociális célra fordítja majd az utalvány forgalmazója.
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Pataki Gábor
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »