Máshogy látja az ellenzék és a kormánypárt a menekültügyi reformtervezetet - 2017.10.20
Az ellenzék pozitívan, a kormány Soros-ozva fogadta az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi bizottsága által elfogadott új menekültügyi reformtervezetet. Utóbbi a menekültügyi kérelmek gyorsabb elbírálására, a felelősség tagállamok közötti kiegyensúlyozottabb megosztására irányul, szolidaritási alapon. Árpási Bence készített összeállítást.
Alaposan felforgatná az eddigi menekültügyi rendelkezéseket egy most elfogadott reformtervezet. Az Európai Parlament illetékes bizottsága igent mondott erre. Ennek értelmében elsődlegesen az döntene, a kérelmezőnek van-e rokona az unióban. Egy speciális mechanizmus keretében pedig többletterheket venne le azon tagállamkról, ahol aránytalanul sok menedékkérő van.
Biankó csekket jelent több millió bevándorlónak, ha elfogadják a reformtervezetet – véli a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba elmondta, ez üzenet lenne a migránsoknak, hogy nyugodtan induljanak el, mert Európában letelepedhetnek.
Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója kifejtette, mindenki láthatja, hogy a kötelező betelepítési kvóta veszélyes, hiába próbálják letagadni a baloldal képviselői.
Üdvözölte a Demokratikus Koalíció EP-képviselője a bizottság döntését. Niedermüller Péter – aki maga is igent mondott erre a dokumentumra - a Klubrádiónak elmondta, a most elfogadott mechanizmus hazánknak mindig is segítség lett volna.
Előremutatónak tartja a dokumentumot az LMP európa parlamenti képviselője, mert a Dublin 3 nem volt fenntartható. Meszerics Tamás kifejtette, van politikai dinamit a javaslatban és úgy véli, a magyar kormány mindent meg fog tenni a megakadályozásáért.
A javaslat jó irányba tett lépés a közös megoldás felé – véli a Magyar Liberális Párt politikusa. Szentiványi István kifejtette, nem ugyanezt a javaslatot fogják majd végleges formában elfogadni.
A bevándorlási kérdésekben eddig is nagy viták voltak, így várhatóan újabb, éles ellentétek generálódnak majd a tagállamok és az Európai Unió között.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Turák Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »