Már kedden módosíthatják a lex CEU-t - 2017.10.13
Hallgassa meg
A kormány tervei szerint már kedden napirendre veszi és módosítja is a parlament a felsőoktatási törvényt, hogy meghosszabbítsa a határidőket a CEU működése érdekében.
Az egyik kormánytag arról tájékoztatta az ATV főmunkatársát, Orbán Viktor már szerdán a kormányülésen eldöntötte a "hosszabbítást". A CEU üdvözöl minden olyan kezdeményezést, ami csökkenti a bizonytalanságot. Az igazságügyi miniszter mai javaslata a határidők megváltoztatásáról azonban meghosszabbítja a bizonytalanság időszakát, miközben hátat fordít a kérdés kézenfekvő megoldásának. A CEU fennmaradását biztosító megállapodás New York állam és a magyar kormányzat között készen áll az aláírásra.


Ez azt jelenti, hogy a tavaszi nemzetközi konfliktust kiváltó ügyben az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárása, a Velencei Bizottság éles kritikája után a kormány mégis kedvezményt ad a CEU-nak.
Az Index cikke szerint, ha a elfogadják a törvényt, 2018 január elseje helyett a CEU-nak 2019 január elsejéig kell megfelelnie az új feltételeknek, mondta Trócsányi László.A CEU üdvözöl minden olyan kezdeményezést, ami csökkenti a bizonytalanságot. Az igazságügyi miniszter mai javaslata a határidők megváltoztatásáról azonban meghosszabbítja a bizonytalanság időszakát, miközben hátat fordít a kérdés kézenfekvő megoldásának. A CEU fennmaradását biztosító megállapodás New York állam és a magyar kormányzat között készen áll az aláírásra.


(Index/Klubrádió/atv.hu)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Pálinkás Szűts Róbert
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »