Terrorveszély gyanús Orbán kedvenc arab üzletembere - 2017.10.13
Hallgassa meg
Kockázatokat tárt fel a Terrorelhárítási Központ, amikor ellenőrizte Jordánia tiszteletbeli konzuljának hátterét - számol be az Index. Az Orbán Viktorral jó kapcsolatokat ápoló Zaid Naffa segítette a körözés alatt álló szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon magyarországi beutazását. Az LMP miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett nemzetbiztonsági bizottsági vizsgálatot kezdeményezett Zaid Naffa terrorátvilágításának ügyében. A Klubrádiónak Demeter Márta, LMP-s képviselő, aki korábban erősen firtatta Naffa személyét azt mondta, szerinte érthetetlen, hogy miért nem lépett a kormányzat eddig. A Demokratikus Koalíció azt akarja, hogy tiltsák ki Naffát az országból.
A cikk szerint nemcsak Pharaon, de Naffa is magyar állampolgárságot akart. Ekkor ellenőrizte őket több szerv, Naffa pedig megbukott az átvilágításon.

Zaid Naffa 2003-ban lett Jordánia tiszteletbeli konzulja (tb. konzul) Budapesten, azóta töretlenül tartja ezt a pozíciót.

2016-ban Zaid Naffát kétszer is lefotózták, amint Orbán vejével, Tiborcz Istvánnal és a körözött Ghaith Pharaon jordán ügyvédjével kávézik a Greshem-palota teraszán. Pharaon jordán ügyvédje tulajdonos és ügyvezető volt az összes Pharaon-cégben, amelyek székhelye tavaly októberig Naffa Béla király úti rezidenciáján volt. Az egyik ilyen cég (Pharaon-Kappa) vette meg Tiborcz István érdekeltségétől a Postabank egykori székházát a József Nádor téren, egy másik cégével (Pharaon-Delta) pedig a miniszterelnök szomszédjában vásárolt házat és telket. A jordán ügyvédnek a cégadatbázis szerint Magyarországon csak Pharaon-cégekhez van köze, de külföldön is aktív, például ügyvezető egy panamai offshore-cégben.

A Demokratikus Koalíció szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek Orbán üzlettársai. VAdai Ágnes alelnök közleményében azt írta, ha Zaid Naffa még a fideszes terrorelhárítás vizsgálatán is elbukott, akkor a kockázat nagyon súlyos lehet. A DK ezért azt követeli, hogy azonnali hatállyal utasítsák ki Zaid Naffát, és tiltsák ki az ország területéről.

A DK a kormányváltás után azt is ki fogja vizsgálni, hogy mennyi nemzetközi bűncselekményekből, esetleg terrorizmusból származó pénz kerülhetett Zaid Naffán keresztül a miniszterelnök családjához. Ezt a vizsgálatot már nem várjuk el attól a haveri alapon működő elhárítástól, amely évek óta tétlenül nézi, ahogy Orbán Viktor bűnöző és terrorista barátai szabadon járnak-kelnek az országban.

(Index/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bencze József
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »