Obama tanácsadóját szállította le a Telekom a Fidesznek - 2017.10.13
Barack Obama amerikai elnök tanácsadóját szervezte Magyarországra a Fidesznek a 2010-es választások előtt a Telekom - írja a Magyar Nemzet. Simicska Lajos lapja közös fotót is hozott a találkozóról. David Plouffe tanácsadó asszisztense csak annyit kért az előadást követő találkozóval kapcsolatban, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke ne vehessen részt rajta. Helyette azonban jelen volt Rogán Antal, Habony Árpád, Szijjártó Péter, Andy Vajna, Kubatov Gábor, Nyitrai Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Fellegi Tamás és Gyürk András, vagyis a Fidesz prominens személyiségei.A Telekom válasza szerint szó nincs titkos megállapodásról Az említett konferenciát a cég szponzorációs gyakorlatának megfelelően támogatták- derül ki közleményükből. Ebben emlékeztetnek, hogy a 2010-es kormányváltás óta a távközlési szektorra kivetett különadó miatt évente csaknem 30 milliárd forintot kell fizetniük. Szerintük így alaptalan az az állítás, miszerint a Telekom bármilyen piaci előnyt élvezett és politikai támogatást kapott volna.

A cikk szerint a Telekom szempontjából azért volt problémás a konferencia és a szűk körű találkozó megszervezése, mert a vállalatnak szigorú antikorrupciós szabályzata van. Sőt, ekkoriban a Magyar Telekom részvényeivel még a New York-i tőzsdén is kereskedtek. A szigorú amerikai szabályok is tiltják, hogy szívességeket tegyenek a vállalatok a politikusoknak.

Éppen ezért kérték fel Somogyi Péter üzletembert - aki minderről beszámolt a lapnak - hogy egyfajta köztes megoldásként, hogy szervezzee meg a konferenciát a Kempinski Hotelben, és az azt követő találkozó. Elmondása szerint 2009 júliusában kapott egy VIP-belépőjegyet Christopher Mattheisentől, a Magyar Telekom vezérigazgatójától a Hungaroring Formula 1-es futamára. Ekkor kérte fel Mattheisen, hogy szervezze meg a találkozót, mert a Telekom a szigorú antikorrupciós szabályok miatt ezt nem tehette meg – mondta Somogyi Péter.

A Telekom válasza szerint szó nincs titkos megállapodásról. Az említett konferenciát a cég szponzorációs gyakorlatának megfelelően támogatták- derül ki közleményükből. Ebben emlékeztetnek, hogy a 2010-es kormányváltás óta a távközlési szektorra kivetett különadó miatt évente csaknem 30 milliárd forintot kell fizetniük. Szerintük így alaptalan az az állítás, miszerint a Telekom bármilyen piaci előnyt élvezett és politikai támogatást kapott volna. A Telekom egyben azt is cáfolja, hogy a cikkben említett beszélgetés Somogyi Péter és a Magyar Telekom vezérigazgatója között megtörtént volna, vagy a cég vezérigazgatója között megtörtént volna, vagy a cég vezérigazgatója bármikor, bármilyen szívességet kért volna Somogyi Pétertől.


(Magyar Nemzet/Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Jávor Dénes Marcell
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »