Nem mindenkinek juthat a télen tűzifa - 2017.10.06
Hallgassa meg
Nemcsak a kereskedelemben van hiány, hanem a szociális elosztó rendszerrel is bajok vannak. Noha a kormány milliárdos tételben hirdetett meg programot, több szakember is állítja, nem megfelelő feltételek vannak a pályázatban, így nem mindig oda jut el rászorultsági alapon a tűzifa, ahová valóban kellene. Árpási Bence összeállítása.
Nem mindenki kaphat rászorultsági alapon tűzifát: nem csak a kereskedelmi alapú, de sok szegénységben élő is bajban lehet télen, mert nem jut elég fűtőanyag hozzájuk. 

A fő probléma a rendszerrel van. A Habitat for Humanity szakpolitikai menedzsere úgy véli, nem feltétlenül oda jut a támogatás, ahol tényleg kellene. Kováts Bence kifejtette, ennek egyik oka, hogy a mostani paraméterek nem alkalmasak arra, hogy felmérjék, hová kell menni a juttatásnak. 

Vagyis hiába ad a projektre a kormány hárommilliárd forintot, ha a feltételrendszerben van a baj. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke úgy véli, a kormány kommunikációs okokból vette magához a feladatot, pedig segíteni leginkább helyben kellene. Gémesi György a Klubrádiónak elmondta, azokat a településeket kellene jobban támogatni, amelyek nem képesek teljes mértékben a lakosságot ellátni.

Kováts Bence úgy véli, két dologban lehetne javítani. A belügyi tárca pontosabban kellene meghatároznia, kiket kell segíteni. A másik pedig hogy fel kellene mérni, hányan fűtenek szénnél és fával fűtenek az adott településen.
(Klubrádió/Árpási Bence)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Törtei Takács Kriszta
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »