Csak közös listával lehet leváltani az Orbán-kormányt – Botka László - 2017.09.23
Közös listaállításra szólította fel – a Jobbik kivételével – az ellenzéki pártokat Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A Népszavában megjelent írásában azt hangsúlyozta: majdnem mindenki egyetért abban, hogy „a Fidesz és a Jobbik ellenében a demokratikus ellenzéknek csak egyetlen jelöltje lehet minden körzetben, ha megosztjuk erőinket, elbukunk”. Azért csak majdnem mindenki, mert a Momentum és az LMP is többször ragaszkodik a különutas politikájához. Pedig – fogalmazott Botka – „ebben a politikai rendszerben nem maradhatnak semlegesek. Ez ugyanis pontosan Orbán érdeke. Ezért erőszakolta meg úgy a választási rendszert, hogy a pártok egyéni - elsősorban anyagi - érdekei a külön indulást diktálják. Egyetlen körzetben sem versenyezhetnek egymással a demokratikus oldal jelöltjei!”
Botka László szerint széles elemzői konszenzus van arról, hogy 65-70 választókerület megnyerésével már abszolút többségbe kerülhet a demokratikus ellenzék. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje úgy látja, hogy már 40 egyéni körzet megnyerésével is meg lehet akadályozni a Fidesz kormányzáshoz szükséges többségét. Ehhez azonban félre kell tenni minden egyéni és pártérdeket, csak egyetlen szempont vezetheti a győzelem stratégiáját: a kormányváltás - írta Botka László.
Szerinte hiába tűnik stabilnak a jelenlegi kormány helyzete, a Fidesz már 2018 áprilisában legyőzhető, sőt kártyavárként omolhat össze a rendszer, már attól is „ha elveszítenék a kormányzáshoz szükséges abszolút többséget”.
Írását pedig így zárja: "minden demokrata barátomat, szövetségesemet, választópolgárt arra kérek, hogy kövessen ezen az úton, mely a leghatékonyabban vezet a kormányváltáshoz. Minden más egyéni és pártérdek csak másodlagos. Én és a Kormányváltók Szövetségébe tömörülők mindent meg fogunk tenni azért, hogy létrejöjjön a választási együttműködés, és a majdani kormánytöbbség a Magyar Köztársaság újjáteremtéséhez. Itt és most dönteni kell arról, mi a fontosabb: a pártszeretet vagy a hazaszeretet".
(Népszava, Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Suba Krisztina
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »