Lázár János az altató orvos, Pintér Sándor a patológus - Kéményseprők Szakszervezete - 2017.09.22
Hallgassa meg
Selyemzsinórt küldött a Belügyminisztérium a társadalomnak! - ezzel a címmel adott ki közleményt a Kéményseprők Országos Szakszervezete. Pintér Sándor belügyminiszter egy olyan tövénymódosítást nyújtott be, melynek lényeg, hogy az egylakásos ingatlanok - családi házak - esetében a kéményseprő-ipari sormunka megszűnne és kizárólag az épület tulajdonosán múlna, hogy igénybe veszi e a kéményellenőrzést, mivel annak megrendelése nem lenne kötelező. Vámos Csaba, a szakszervezet elnöke a Klubrádiónak azt mondta, hogy a tervezett intézkedés szomorú időszak elé vezeti a társadalmat.

A módosító javaslat részletes indoklásában az szerepel, hogy az ingatlanhasználóknak ugyan nagymértékben növekszik a felelőssége ezáltal de a kötelező kéményellenőrzések nagymértékű adminisztrációs és időbeli terhei ezáltal csökkennek.
A kormánypárti frakcióvezető korábbi hasonlatával élve, míg Lázár János az altató orvos, Kósa Lajos pedig a sebész, ebben a Vészhelyzetben a patológus szerepét úgy tűnik Pintér Sándornak osztották ki - hangsúlyozta a Kéményseprők Országos Szakszervezete.
Szerintük ez nem más, mint egy beismerő vallomás a tárca részéről, hogy képtelenek ellátni a lakosság kéményellenőrzését és biztosítani magyar családok százezreinek a biztonságát, a felelősségvállalás helyett pedig fonetikai trükköket alkalmazva varrják a gombot a kabáthoz.
Azonnali választ várnak a belügyminisztertől, hogy mi indokolta ezt a döntést, ha pedig nem hajlandók ezen javaslatukat visszavonni úgy távozásra szólítják fel Pintér Sándort - írták a közleményükben.
Nemcsak a Kéményseprők Országos Szakszervezete döbbent meg azon, hogy a Belügyminisztérium módosítaná a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvényt, hanem az Ipartestület is. A jövőben ugyanis a családi házaknál megszüntetnék a kémények kötelező ellenőrzést.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Szénási Sándor
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »