Ne a rákbetegeken spóroljon a kormány - László Imre - 2017.09.14
Hallgassa meg
Novembertől változást terveznek az onkológiai készítmények beszerzésében: a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő vakliciten választaná ki a befogadandó új gyógyszereket. A Demokratikus Koalíció szakpolitikusa ennek kapcsán azt mondta, ez azt jelenti, hogy az állam a hasonló, de nem azonos hatású szerek közül a legolcsóbban kínáltat fogja befogadni, függetlenül attól, hogy a beteg személyre szabott gyógyításához melyikre volna szükség. A jövőben tehát a kormány döntését nem annak az orvosnak a szakmai álláspontja fogja meghatározni, aki a betegágy mellett küzd a páciens életéért, hanem egy íróasztal mögött ülő könyökvédős hivatalnoké, aki egy doboz gyógyszeren tíz dollárt meg tud takarítani a kormánynak, hogy azt is futballra lehessen költeni.
Magyarországon így is lassú az innovatív gyógyszerbefogadás, vagyis az az eljárás, aminek során kiválasztják azokat az innovatív rákgyógyszereket, amiknek vásárlását az állam dotálja.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Hamvas Dániel
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »