Gulyás Gergely nincs hozzászokva, hogy az ő köztársasági elnökeik az Alkotmánybírósághoz fordulnak - 2017.09.13
Hallgassa meg
Érdekes történetbe nyúlt bele a Fidesz feltörekvő politikusa, a 35 éves Gulyás Gergely. Egy rendszerváltás környéki politikai dráma miatt esett neki Göncz Árpádnak, miközben a saját mostani főnökei nemmel szavaztak az igazságtételi törvényre. Az akkori SZDSZ-es országgyűlési képviselőt, Kuncze Gábort Kárpáti Iván kérdezte.
Gulyás Gergely szemléletére jellemző, hogy a köztársasági elnök történelmi felelősségéről vagy bűnéről beszél, mert egy parlament által már elfogadott, de még el nem fogadott törvényt előzetes normakontrollra küld az Alkotmánybíróságra. Gulyás Gergely nincs hozzászokva ahhoz, hogy az ő köztársasági elnökeik az AB-hez fordulnak. Göncz Árpád akkor arra reagált, hogy mennyire megosztott volt a politika és a jogász társadalom a Zétényi-Takácsnak" nevezett, 1991-ben közel kétharmados parlamenti többséggel elfogadott törvény kapcsán, mely azt célozta, hogy a kommunisták által politikai okokból nem üldözött, 1944. december 21-e és 1990. május 2-a között elkövetett, legsúlyosabb bűncselekmények (gyilkosságok, kínzások) ne számítsanak elévültnek, vagyis az elévülési idejük 1990. május 2-ától kezdjen újra ketyegni. 

Majd a Sólyom László vezette Alkotmánybíróság azt alkotmányellenesnek mondta ki.

Kuncze Gábor hozzátette, Áder János államfő, Deutsch Tamás EP-képviselő, Kósa Lajos leendő miniszter, Kövér László házelnök, Németh Zsolt a külügyi bizottság elnöke, Orbán Viktor miniszterelnök
Szájer József az EP néppárti frakciójának első, helyettese, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nemmel szavazott akkor. 

Kincze Gábor emlékeztetett arra is, hogy az érintett törvényt 2011-12-ben ugyanezek a nemmel szavazó fideszeseke beemelték az alaptörvénybe lényegében szó szerint átvéve.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Józsa Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »