Ujhelyi István: ellenzéki kerekasztalt hív össze az euró-csatlakozás érdekében - 2017.09.10
Napokon belül dönt a Nemzeti Választási Bizottság arról a népszavazási kezdeményezésről, amely az euró bevezetéséről kérdezné a magyarokat. Ujhelyi István az MSZP alelnöke, Európai Parlamenti képviselő közleményében azt írja, ha elindulhat az aláírásgyűjtés, akkor Ő lesz az első, aki európai parlamenti képviselőként aláírja majd az íveket és támogatásra fogja kérni a demokratikus oldal képviselőit és szervezeteit is.
Magyarország alapvető érdeke ugyanis, hogy részt vegyen abban a „szuper-Európában”, amely egyre konkrétabban formálódik az Unió mag-országai, illetve az eurózóna tagországai között. Európa fejlődő és haladó része új sebességre kapcsol, új szövetségi és együttműködési rendszert hoz létre, amelyből Magyarország az orbáni pökhendiség miatt ki fog maradni. Ha pedig kimaradunk, akkor ismét csak az európai fejlődő világ perifériájára szorulunk. Ez pedig történelmi bűn.

Éppen ezért van szükség az euró mielőbbi bevezetésére Magyarországon, de legalábbis a közös valuta bevezetése melletti világos elkötelezettségre és a szándék egyértelműsítésére. Szlovákia már a haladó klub tagja, a csehek, a bolgárok és a románok is kinyilvánították, hogy odatartanak, egyedül az orbáni illiberális állam rongyol fékevesztetten a másik irányba, a putyini árnyékvilág felé.

Az elmúlt napokban levélben kérte a parlamenti képviselővel rendelkező pártok vezetőit, hogy tegyék világossá: szándékukban áll-e az euró mielőbbi bevezetése, és ezzel csatlakozni kívánnak-e a haladó tagállami belső szövetséghez is. A demokratikus ellenzéki erők álláspontja világos, egyedül az Európa-ellenes Fidesz és Jobbik sunnyog ebben az ügyben.(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Selmeci János
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »