Az ellenzék kitart a CEU-törvény eltörlése mellett – reakciók a rendkívüli ülésre - 2017.08.21
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Az MSZP kitart a CEU-törvény eltörlése és a devizahitelesek kilakoltatási moratóriuma mellett. Az LMP szerint nem méltó a kormányzásra az, aki elmulasztja annak lehetőségét, hogy segítsen a devizahiteleseken.
A szocialisták továbbra is kitartanak azon javaslatuk mellett, hogy a CEU-törvényt el kell törölni, a devizahitelesek esetében pedig azonnali kilakoltatási moratóriumot kell bevezetni - ismertette a párt véleményét a szocialisták frakcióvezetője. Tóth Bertalan szerint a Fidesz és a KDNP a rendkívüli parlamenti ülésről való távolmaradással bebizonyította, hogy nem érdekli az ország jövője, sem az általuk bajba juttatott több százezer ember sorsa.

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a hitelintézetek eddig 72 ezer családdal szemben indítottak valamilyen végrehajtási eljárást, és az első negyedévben 774 kilakoltatást hajtottak végre. A devizahitelek problémája továbbra is jelen van a magyar családok életében, a kormány ugyanis nem oldotta meg a kérdést – tette hozzá Tóth Bertalan.

A kormánypártok távolmaradásukkal deklarálták, hogy nem akarnak segíteni a devizahiteleseken - összegezte az LMP véleményét Szél Bernadett. A párt társelnök-frakcióvezetője azt mondta, kevés emberrel szúrtak ki annyira az elmúlt években, mint a devizahitelesekkel, és nem méltó a kormányzásra, aki elmulasztja annak lehetőségét, hogy segítsen ezeken az embereken.

Az ülésen a kabinet azt is beismerhette volna, hogy korábban nekiment a felsőoktatásnak, de ehelyett a Fidesz-KDNP gyakorlatilag "lesorosozta" az ellenzéket - folytatta a politikus. A CEU-ügy üzenete szerinte az, hogy ma Magyarországon senki nincs biztonságban, senki sem tudja, hogy ki lesz a következő, akit a Fidesz-KDNP "ki akar végezni, el akar törölni".

A Fidesz frakcióvezetője szerint Soros György kérte meg a magyar ellenzéket, hogy CEU-ügyben kezdeményezzen rendkívüli parlamenti ülést. Kósa Lajos sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, semmi értelme a jól működő felsőoktatási törvény módosításának csak azért, mert Soros Györgyöt nyugtalanítja, hogy nem tudja megcsinálja a "trükköket" a magyar felsőoktatásban. Kérdésre megerősítette, egyelőre nem szándékoznak megváltoztatni a jogszabályt. Azt is megjegyezte, hogy a magyar felsőoktatás nem a CEU-ról szól, az "egy marginális kérdés".

 A devizahitelesekkel kapcsolatos kérdésre a kormánypárti politikus azt mondta, hogy a témát felhozó LMP egyetlen olyan csomagot nem támogatott, amely a devizahiteleseket segítette. Szerinte az LMP azért kapta maga elé "fügefalevélként" a devizahitelesek ügyét, mert valamivel el akarták fedni, hogy "ha Soros füttyent egyet, akkor ők benne vannak a parlamenti ülés kezdeményezésében".

(MTI/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Megyeri Szabolcs
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »