Botka László: vissza kell térni Európához - 2017.08.20
Vissza kell térni Európához, Szent István király intelmeihez - jelentette ki a szegedi polgármester vasárnap a Tisza-parti városban.
"Akkor tudunk boldog, összetartozó nemzete lenni a Kárpát-medencének, ha nagyobb felelősséget vállalunk egymásért, határon innen és túl is" - mondta Botka László a szegedi önkormányzat Szent István király és Gizella szobránál tartott ünnepségén.
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott, a hazafiság számára azt jelenti, hogy "a következő nemzedéknek is megóvjuk történelmi, kulturális örökségünket, szétszakadó társadalmunkat pedig ismét egybeforrasztjuk".
A csongrádi megyeszékhelyen az elmúlt években elért eredményeket sorolva Botka László kijelentette, "magyar emberként nem elégedhetünk meg azzal, hogy saját otthonunkban, a város falain belül rendet látunk". Hangsúlyozta, nem hagyhatja, hogy miközben a szegedieknek "a lehetőségekhez képest jó élete van, a város szépen gyarapszik", "az ország nagyobbik fele egyértelmű vesztese lett az elmúlt éveknek".
A szocialista politikus szerint Szent István álma beteljesületlen maradt, hazánk egyre távolabb kerül Európától. Csongrád megye és az ország hét fejlesztési régiója közül további három az unió legszegényebbjei közé süllyedt, az emberek többségének sorsa rosszabbra fordult - tette hozzá.
Az emberek joggal érezhetnek dühöt és elégedetlenséget, ha az ország állapotára gondolnak, mert a nemzet vezetői nem tesznek semmit azért, hogy a helyzet megváltozzon - monda Botka László.
A szocialista politikus kitért arra, az elmúlt hónapokban országjárásra indult, hogy a szegedi példát ajánlja mintául. Olyan átfogó programot dolgozott ki, amely központi eleme a szegénység, a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése és az ordító igazságtalanságok megszüntetése - mondta.
A leszakadó családokról, az idősekről, az oktatás, az egészségügy problémáiról beszélve a polgármester hangsúlyozta, az egész ország tanulhatna abból, "amit mi közösen Szegeden elértünk".
(MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Báder Tamás
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »