Béremelést kaphatnak a Tesco dolgozói szeptembertől - 2017.08.18
A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete pénteken tárgyalt az áruházlánc illetékeseivel, ott közölték ezt az érdekképviselet vezetőivel.

A fejleményeket Sáling József elnök a Klubrádiónak elmozdulásként értékelte. Megjegyezte azt is, a további lépésekről a hétvégén fognak egyeztetni a munkavállalókkal, így egyelőre azt sem tudni, megalakítják-e a sztrájkbizottságot. Mint mondta, konkrét számok nem hangzottak el csak annyi biztos, lesz valamekkora béremelés szeptembertől.

Idei harmadik bérfejlesztését jelentette be péntek délután a hazai Tesco. A mostani döntés értelmében majdnem minden teljes munkaidőben dolgozó, aktív áruházi és logisztikai központi munkavállaló fizetése legalább további bruttó 11 ezer forinttal növekszik. "A Tesco a most bejelentett emeléssel együtt, az elmúlt 2 évben már 8,7 milliárd forintot költött bérfejlesztésre. Szeptember elsejétől a teljes munkaidős dolgozók közül senki sem keres 176 ezer forintnál kevesebbet, a legtöbb Tesco munkatárs fizetése így az idén átlagosan 18,9 százalékkal nőtt, reflektálva a magyar bérinflációra is" - olvasható a társaság közleményében. udjuk, hogy a januári és júliusi bérfejlesztések egy hosszú folyamat első lépései voltak. A ma bejelentett további bérfejlesztés jól mutatja azt az utat, amin a jövőben szeretnénk végigmenni
- mondta Pártos Zsolt, a Tesco ügyvezető igazgatója.

(Klubrádió/portfolio.hu)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bubnó Márk
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »