Orbán Viktor csapata kapta a legtöbb TAO pénzt - 2017.07.17
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Toronymagasan a felcsúti Puskás Akadémia kapta a legtöbb TAO támogatást az elmúlt 6 évben - írja az mfor.hu összegzése. Az Orbán Viktor alapította sportegyesülethez összesen 14 milliárd forint folyt be. Ez az összeg négyszer nagyobb, mint amit a második legtöbb pénzt kapó Illés Sport Alapítvány, amelyhez 2,8 milliárd forint jutott.
A TAO-rendszer 2011-es indulása óta összesen 450 milliárd forintot csatornáztak a magyar sportba - nyilatkozta még múlt héten Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. A legnagyobb haszonélvezők a miniszterelnök kedvenc sportjának számító labdarúgás területéről kerülnek ki.

A második legtöbb támogatást kapó Illés Sport Alapítvány - ellentétben a Felcsúttal – a pénzek töredékét költötte tárgyi eszköz beruházásra a dokumentumok alapján, főként az utánpótlás-neveléssel összefüggő feladatokra igényeltek támogatást. Mögötte százmilliókkal lemaradva a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC került 2,17 milliárd forinttal, amiből valamivel több mint egymilliárd tárgyi eszköz beruházásra ment el. Az UTE 2,16 milliárdot kapott, zömében utánpótlás-nevelésre, a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre pedig 2,12 milliárdot kaszált a rendszernek köszönhetően.

A rendszer csak a lenyúlásokhoz tart díszletet az MSZP szerint. A párt elnökségi tagja Bárány Balázs úgy vélekedik, a pénzeket nem arra költik mint amire adják, mivel a Puskás Akadémiában egyetlen saját nevelésű játékos sincsen.

A DK szerint az embereknek joguk van tudni, hogy mire mennek ezek a pénzek. A párt politikusa, Földi Judit a Klubrádiónak azt mondta, azért fogadta el a Parlament a közhasznúsági törvényt, hogy ne kelljen kiadni a megfelelő adatokat.

A TAO-rendszer szakmai alapokra való állítását sürgeti a Klubrádiónak nyilatkozó sportközgazdász. Szabados Gábor szerint érthető hogy a labdarúgás kapta a legtöbb pénzt, ugyanakkor az, hogy Felcsúthoz jutott a legtöbb támogatás, felvet kérdéseket.

(mfor.hu/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Halper László
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »