Orbán nem szereti az Európai Uniót - külföldi lapszemle - 2017.07.17
Két eljárás három hónapon belül – címmel a hazánk ellen indított bizottsági eljárás hátterét részletezi az osztrák Kurier. Orbán Viktor művelt, képzett ember, aki ezt Sorosnak is köszönheti, hisz az ő jóvoltából tanulhatott az Oxfordon – kezdi az írás. Ellenben most Soros lett az ország első számú ellensége. Orbán évek óta azon dolgozik, hogy a filantróp alapítványát tönkretegye.

S most, hogy a civil szervezetekről is törvényt hozott, az megbélyegzi az osztrákok által is szponzorált Gyerekfalu sorsát. Orbán nem szereti az Európai Uniót, s ez például Oroszországban nem keltene meglepetést. Mivelhogy Orbán és Putyin jó barátok. S az oroszok mintájára született Fidesz-féle civil törvény a cikk szerint még az oroszon is túlmegy, s ennek egyik következménye az lesz, hogy megfélemlítik a civileknek dolgozó aktivistákat, akik emiatt elpártolhatnak az NGO szervezetektől. Épp úgy, mint Oroszországban.

Kancellárjelölti programjának ismertetésekor Martin Schulz, az SPD elnöke Merkel menekültpolitikáját bírálta – számol be többek között erről a Der Spiegel. Szerinte az uniós kasszába Merkelnek és pénzügyminiszterének többet kellett volna befizetni, s ezzel érvényt szerezni a szolidaritás alapú menekült-politikának. Merkel ezzel gyengítette az Uniót a pénzügyi válság kezdetén épp úgy, mint a menekültválság kialakulásakor. Schulz kijelentette, aki nem vállalja az uniós szolidaritás elvét, mint például Lengyelország és Magyarország – az ne számítson a mi szolidaritásunkra sem. Kancellárként ez esetben nem fogja megszavazni azt az uniós büdzsét, amelyik a szolidaritás alapelvét nem veszi tekintetbe.

A kormány feltétel nélküli védelmét élvezik a zsidó szervezetek Magyarországon – idézi Orbán Viktort a Times of Israel, amit a rabbik koszorújában mosolygó magyar kormányfő fotójával illusztrál az izraeli lap. S persze arra az ellentmondásra hívja fel a figyelmet, hogy a találkozóra épp akkor került sor, amikor a Mazsihisz elnöke is bírálta Orbán Viktort az antiszemita érzelmeket gerjesztő Soros-ellenes plakátháborúja miatt. Az esemény apropóját egyébként a napi 2400 libát feldolgozó kóser mészárszék felavatása adta, amely nagymértékben magyar állam támogatásával jött létre, és lett Európa egyik legnagyobb kóser víziszárnyas vágóhídja, amelyet a Köves Slomó vezette EMIH is felügyel.

Szerepel a világhírekben Benjamin Netanjahu magyarországi látogatása is, hisz a – ahogy fogalmaznak – a kommunizmus bukása óta ő lesz az első izraeli kormányfő, aki hivatalos látogatást tesz hazánkban – írja a World Israel News. A ma este Budapestre érkező kormányfő 5 napos látogatást tesz Európában, s Párizsból jön ide, hogy legalább féltucat találkozót bonyolítson le – ezt már a Times of Israelből tudjuk. S egyik cikk sem mulasztja el megemlíteni a Soros plakátok okozta antiszemitizmus terjesztését, igaz, mértékadó formában bírálják a magyar kormányfőt, mint olyat, aki nem tett eleget az antiszemitizmus megállításáért Magyarországon.

Az amerikai konzervatív Fox News véleményoldalán publikálta írását Nancy Brinken, a 2001-2003 között Budapesten dolgozott volt amerikai nagykövet. A kultúra a nemzetek közti kapocs és egymás megismerésének egyik legfontosabb területe, s ezért is kezdte el annak idején a budapesti nagykövetség épületében gyűjteni magyar művészek alkotásait. Amikor a Fehér Házban ezután protokoll főnökként dolgozott, számos – külföldieknek szánt - előadás keretében prezentálta ezt a gyűjteményt. Fiával együtt gyarapították ezt a gyűjteményt, amely mintegy 150 év történelmét fogja át az Habsburg Monarchiától kezdve napjainkig. S a végén – ugyan az elnök nevét le nem írva – mégiscsak a napi aktualitásnál köt ki a volt nagykövet asszony, mondván, a 140 karakteres twitter-üzenetek aligha tudják betölteni azt a küldetést, amire a kultúra képes, márpedig erre nagy szükség lenne akkor, amikor ugyancsak megromlott Amerika tekintélye a szövetséges országokban is.

Tusványos, a biztos pont – jelszó várja az eszmebarátokat az idén a táborban, amelynek fő témáját Németh Zsolt, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem egyik alapítója, akit a Fidesz alapítójaként is jegyeznek, a Háromszék erdélyi lapnak adott interjúban így foglalta össze: „A legfontosabb talán az, hogy a saját lábunkra kell állnunk... A szuverenitás fogalmának felértékelődésekor ….”, amikor újfajta helyzet kezd kialakulni a világ, Európa és a térség politikájában. Üdvözli, hogy az RMDSZ visszatér Tusványosra, ami változást mutat eddigi politikájához képest.

(Klubrádió/Csernyánszky Judit)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bódy Gergő
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »