A BKV még ma eltávolítja a Soros-plakátokat a villamos padlójáról - 2017.07.07
Hallgassa meg
Hallgassa meg
A 49-es villamoson a padlózatra Soros-plakátmatricát ragasztottak fel, amelyen a szokásos felirat olvasható: Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén - számolt be róla a 444.hu. Aki felszáll a villamosra, még ha nem is szeretne rálépni erre a matricára, akkor sem tudja kikerülni ezt. A Klubrádió kérdésére a BKV azt közölte, hogy nem ők helyezték el a matricákat, mivel nincsen értékesíthető padlóreklám-felületük.
A Klubrádiónak küldött válaszlevélben azt írták: "Az a legvalószínűbb, hogy valaki a jármű oldalfalán található felületről leszedte a plakátokat, és odaragasztotta azokat a padlóra. Szakembereink a villamosokat a kocsiszínbe való beállásakor minden esetben átnézik, és az összes sérült, rongált, illetve a nem rendeltetésszerű helyén lévő plakátot leszedik, így a hivatkozott képen látható plakátokat is még a mai napon eltávolítjuk a padlóról."


Mindössze 60 ezer forintért vette meg egy cég azt a fotót az MTI-től , amely a Soros György-plakát alapjául szolgál – ezt az MTVA közölte a 444.hu-val. A plakátokon látható fotó még 2005-ben  készült Kijevben, ahol Soros György az ukrajnai látogatása végén sajtótájékoztatót tartott. A teljes képen, amiből a plakáton csak az üzletember fejét használták fel, Soros mosolyogva mutat a képből kifelé, valószínűleg arra egy újságíróra, aki kérdést akart intézni hozzá. A fotót egy ukrán fotós készítette, aki annak idején  főáállású stábfotós volt egy cégnél, így  a fotóinak jogai a cégé lettek.

Magyar Gábor ügyvéd az Esti Gyorsban azt mondta, hogy nem lehet tudni valójában, hogy a Magyar Távirati Iroda milyen szerződést kötött az érintett céggel még 10 évvel ezelőtt. Az ügyvéd szerint a fotóriporter akár tiltakozhatna is az ellen, hogy fotóját – engedélye nélkül - egy politikai gyűlöletkampányhoz használják fel.

Az Együtt plakáttépést tervez vasárnap, a XVI. kerületben. A képviselőjelöltjük, Vajda Zoltán gyűlöletkeltő, alaptörvény-ellenes uszításnak tartja a Fidesz-kormány legújabb plakátkampányát. Éppen ezért hivatalos rendőrségi bejelentéssel, nyilvános demonstráció keretében plakáttépést szervez vasárnap a Rákosi út 53. elé. Vajda Zoltán szerint állampolgári jog ezeket a gyűlöletkeltő plakátokat eltakarítani. A rendőrség határozatában tudomásul is vette Vajda Zoltán bejelentését. 
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Rózsahegyi Gábor
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »