Még egymillió ember menekülne az országból - 2017.06.19
Hallgassa meg
Ez derül ki a Publicus Intézet és a Vasárnapi Hírek friss felméréséből. Pulai András a Publicus Intézet stratégiai igazgatója a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában elmondta, körülbelül 1,2 millió ember tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát - a fiatalok körében különösen magas, majdnem 40 százalékos ez az arány; ez kb. 530 ezer embert jelent. Ők leginkább az alacsony fizetéseket, a bizonytalan jövőt, és a hazai közélet viszonyait említik okként.
A megkérdezetteknek átlagosan majdnem hat közeli családtagja, vagy ismerőse vándorolt külföldre, és lényegében ugyanennyien vállalnak tartósan munkát külföldön. 

A megnövekedett kivándorlásért a legtöbbek szerint az alacsony fizetések, a Fidesz kormány és Orbán Viktor, valamint a rossz gazdasági helyzet a felelősek. Tízből hatan mondták azt, hogy munkaerőhiány van a környezetében. Főként az egészségügyben, a kiskereskedelemben, és a vendéglátóhelyeken okoz gondokat a válaszadók szerint. A munkaerőhiány elsődleges oka az alacsony fizetések, és a külföldön munkát vállalók - mondják a megkérdezettek.
 
border=0
border=0 border=0
 

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Hamvas Dániel
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »