Üdvözli a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke az új receptrendszert - 2017.06.16
Hallgassa meg
Az új rendszer nem a több orvoshoz járó és többekkel receptet felíratók lebuktatására szolgál, hanem a beteg érdekében történik, azért hogy ne szedjen feleslegesen gyógyszert és ki lehessen zárni a párhuzamos gyógyszerelést és a gyógyszerek közti kölcsönhatásokat – mondta Hankó Zoltán a Reggeli gyorsban.
A vények kiváltása is változni fog. A hozzátartozónak a jövőben igazolásra lesz szüksége, hogy kiválthassa például férje/felesége gyógyszerét.

Hamarosan a kormány elé kerül az a jogszabály-javaslat csomag, amellyel megszüntetnék a hagyományos papír alapú recepteket.

Ősztől már a patikában kiderülhet, kik a gyógyszerhalmozók, akik egyidejűleg több orvossal is fölíratnak maguknak tablettákat, és azok is, akik nem váltják ki a javallt terápiás szereket. Novembertől e-receptre írják fel a gyógyszereket. Azaz az orvos az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) rögzíti, kinek, milyen gyógyszert rendelt, a patikusok pedig innen olvashatják azt ki.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Fon Gabi
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »