A Greenpeace elítéli Donald Trump döntését - 2017.06.03
A Greenpeace elítéli Donald Trump amerikai elnök döntését, mely szerint az USA kilép a történelmi jelentőségű párizsi klíma megállapodásból. Donald Trump amerikai elnök a napokban jelentette be, hogy kilépteti az Egyesült Államokat, egyúttal új klímatárgyalásokat sürgetett.

Bozsó Brigitta a Greenpeace klíma és energiakampány felelőse a Klubrádió, Hetes Stúdió című műsorában emlékeztetett arra, hogy a párizsi klímamegállapodást korábban, közel 200 ország írta alá. Ez, azért történelmi jelentőségű, mert még soha nem volt ilyen széles összefogás az országok között. A világ országai egyöntetűen felismerték, hogy meg kell állítani a globális felmelegedést.

A szakértő sokkolónak nevezte az Egyesült Államok kilépését, hiszen az életkörülményeikhez képest is, hatalmas széndioxid kibocsátással rendelkeznek. Kb. 3- 4 szer annyi, az egy főre jutó kibocsátási értékük, mint mondjuk az európai átlagnak. Szerinte nem politikai vitáról van szó, hanem, egyszemélyi, politikai döntésről. Bozsó Brigitta úgy fogalmazott, hogy az egy egyedi folyamat. Emlékeztetett, hogy több ország vezető képviselői is reagáltak a hírre és üzenetet küldtek, hogy kiállnak a párizsi megállapodásért. Egyébként az Egyesült Államokon belül is sokan úgy gondolják, hogy folytatják a küzdelmet.

Amerikán belül szövetség alakult, illetve az USA lakosainak 20 százalékát teszik ki azok, akik azt mondják, hogy a párizsi megállapodásban vállaltakat, a jövőben is be fogják tartani. Arra a kérdésre, hogy nem kell e attól tartani, hogy több ország is kihátrál majd a párizsi egyezményből - úgy válaszolt, hogy nagyon összezártak az országok az Egyesült Államokkal szemben és azt mondják, hogy Trump elnök, rossz döntést hozott. A szakértő emlékeztet arra, hogy Trump lánya is amellett volt,hogy maradjon benn az ország a megállapodásban.

Ami Magyarországot illeti, itthon a megújuló energiák fejlesztése nem halad olyan mértékben, ahogy annak haladnia kellene. Bozsó Brigitta még lát hiányosságokat a kormánynak az energiapolitikájában, bár klímapolitikai értelemben valóban mi is részesei vagyunk a megállapodásnak és ez örvendetes dolog – tette hozzá.

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Csík Juci
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »